O câștigătoare de Champions League la futsal, arbitrată de un ieșean!

marți, 24 octombrie 2023, 13:57
2 MIN
 O câștigătoare de Champions League la futsal, arbitrată de un ieșean!

În perioada 25 – 28 octombrie va avea loc etapa principală din cadrul Ligii Campionilor la fotbal în sală, care se va desfășura sub forma a opt grupe, formate fiecare din câte patru echipe.

Arbitrul ieșean Vlad Ciobanu, care face parte din Elite Category, a fost delegat de UEFA să oficieze în grupa I, una dintre cele mai echilibrate, alături de colegi din Finlanda (Kirill Naishouler), Cehia (Jan Kresta) și Macedonia de Nord (Josip Barton).

În grupa amintită, care se va desfășura în Croația, la Omis, în sistem fiecare cu fiecare, se confruntă campioanele Portugaliei (Sporting Lisabona) și Ucrainei (Hit Kiev) și vicecampioanele Croației (MNK Olmissum) și Kazahstanului (Ayat).

Sporting, campioana Portugaliei este una dintre cele mai titrate formații din futsalul european, câștigând de două ori Champions League, ultima dată în sezonul 2020/2021. În ultimii doi ani a jucat finala competiției, pierzând de fiecare dată în fața campioanei Spaniei (Barcelona și Palma de Mallorca). Și celelalte participante la turneu au echipe foarte valoroase, cu mulți jucători care au evoluat recent pentru echipele lor naționale în meciurile din grupele de elită ale preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2024, din Uzbekistan.

Cele mai bune 16 echipe se vor califica în etapa următoare a competiției, când vor fi organizate patru grupe de elită. Câștigătoarea fiecăreia din aceste patru grupe va obține dreptul de a evolua în Final Four-ul competiției. Etapa finală a Ligii Campionilor la futsal va avea loc în luna aprilie a anului viitor.

Pe lista arbitrilor internaționali la fotbal în sală se regăsește și un alt ieșean, Bogdan Hanceariuc, poziționat în First Category, care a arbitrat recent meciul dintre Armenia și Portugalia din preliminariile pentru Campionatul Mondial.

Comentarii