O elevă de doar 14 ani a inventat un posibil medicament împotriva SARS-COV 2

luni, 19 octombrie 2020, 10:26
1 MIN
 O elevă de doar 14 ani a inventat un posibil medicament împotriva SARS-COV 2

Anika Chebrolu, o elevă de clasa a VIII-a din Texas, a dezvoltat o moleculă care, ataşându-se de o anumită proteină a virusului SARS-CoV-2, îl împiedică să mai acţioneze, transmite CNN. 

Potrivit sursei citate, fata a câştigat un premiu de 25.000 dolari, în carul competiţiei 3M Young Scientist Challenge. „Munca ei a fost cuprinzătoare şi a examinat numeroase baze de date. De asemenea, a dezvoltat o înţelegere a procesului de inovare şi este un comunicator magistral. Dorinţa ei de a-şi folosi timpul şi talentul pentru a face din lume un loc mai bun ne dă tuturor speranţe”,a mai afirmat dr. Moss

„Am dezvoltat această moleculă care se ataşează de o anumită proteină a virusului SARS-COV 2 şi îi blochează funcţionarea. Bunicul meu, când eram mai mică, mă îndruma întotdeauna spre ştiinţă. El era profesor de chimie şi îmi vorbea permanent despre tabelul periodic al elementelor. Învăţând toate aceste lucruri despre ştiinţă am ajuns să o îndrăgesc în timp”, a explicat Anika Chebrolu, citată de CNN.

Comentarii