O eroare a Serviciului de Probaţiune era să îl trimită după gratii

joi, 21 decembrie 2023, 22:24
1 MIN
 O eroare a Serviciului de Probaţiune era să îl trimită după gratii

Un ieşean era să ajungă la închisoare din greşeală. Fusese condamnat la închisoare, dar cu suspendarea executării, iar Serviciul de Probaţiune ceruse revocarea suspendării întrucât ieşeanul nu-şi îndeplinise obligaţia la muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Magistraţii Judecătoriei Hârlău au fost chemaţi să se pronunţe în cazul lui Gheorghe Rusu. Acesta fusese condamnat în martie anul trecut la un an şi două luni de închisoare, pentru lovire sau alte violenţe. Executarea pedepsei fusese suspendată pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni. Pe parcursul acestuia, el ar fi trebuit să presteze 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul primăriei Erbiceni. La sfârşitul lunii octombrie a acestui an, Serviciul de Probaţiune a cerut revocarea suspendării pedepsei şi executarea acesteia în regim de detenţie.

Doar că pe parcursul cercetării judecătoreşti, magistraţii au constatat că se comisese o eroare. Înscrisurile depuse de Serviciul de Probaţiune menţionau că Rusu nu-şi prestase zilele de muncă. Chemat în faţa instanţei, ieşeanul a explicat însă că îşi efectuase orele de muncă la şcolile din Erbiceni. Afirmaţiile acestuia au fost confirmate de primăria comunei. Ca urmare, judecătorii au reţinut că informaţiile Serviciului de Probaţiune erau eronate şi au respins cererea de revocare a suspendării. Rusu va rămâne liber, dacă până în septembrie anul viitor nu va mai comite nicio faptă penală.

Comentarii