O femeie de 46 de ani din Paşcani şi-a dat foc ca să moară

miercuri, 01 iulie 2020, 01:49
1 MIN
 O femeie de 46 de ani din Paşcani şi-a dat foc ca să moară

A doua tentativă de suicid în ultimele 48 de ore, victima ajungând în stare gravă la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spiridon“.

Este vorba despre o femeie de 46 de ani din Paşcani care, pe fondul unei depresii, s-a autoincendiat.

„Pacienta prezenta arsuri de gradul II pe 15% din hemifacies stâng şi hemitorace. A fost necesară intervenţia elicopterului SMURD pentru a o aduce la UPU şi ulterior internată la Clinica de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă din cadrul spitalului“, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD/UPU Iaşi.

Cititi si: Incendiul din Podul de Fier a fumegat ca vulcanul Etna. S-a văzut în jumătate de județ

O altă tentativă de suicid a avut loc în urmă cu două zile. Un tânăr de 25 de ani din localitatea Scobâlţeni, după ce a băut zdravăn, s-a aruncat de pe un dig al iazului din zonă. Tânărul mai avusese la activ mai multe tentative de suicid. A fost găsit în comă pe malul iazului.

„Totul s-a întâmplat pe fondul consumului excesiv de etanol. Nu este prima dată când recurge la un asemenea gest. S-a aruncat de pe un dig, într-un iaz. A fost găsit de către echipajul SMURD în comă, pe mal. A fost intubat şi ventilat mecanic şi dirijat către Spitalul de Neurochirurgie cu suspiciunea de traumatism cranio-cerebral şi traumatism vertebral, comă etanolică“, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD Iaşi.

Comentarii