O încâlcită poveste de dragoste şi gelozie finalizată cu 7 ani de închisoare. Rivalii s-au înfruntat cu cutter-ul şi buturuga

joi, 22 iunie 2023, 01:50
3 MIN
 O încâlcită poveste de dragoste şi gelozie finalizată cu 7 ani de închisoare. Rivalii s-au înfruntat cu cutter-ul şi buturuga

Aflat la locul unui scandal, un simplu martor i-a devenit victimă. Puţin a lipsit să-şi piardă un ochi în urma conflictului la care nu a participat în niciun fel. Singura sa greşeală a fost că a întors capul într-un moment nepotrivit.

O ieşeancă, A.R., avusese o relaţie de durată cu un tânăr, Cozmin Florea. Când relaţia dintre ei s-a terminat, fata plecase, împrietenindu-se cu D.E. Florea a rămas să locuiască în casa tinerei, fata mutându-se cu noul iubit, la părinţii acestuia. Relaţiile dintre cei doi pretendenţi la farmecele tinerei au devenit tensionate, D.E. evitând pe cât posibil ca drumurile să i se intersecteze cu cele ale lui Florea.

După un an şi jumătate însă, în septembrie anul trecut, inevitabilul până la urmă s-a produs. D.E. şi A.R. ieşiseră împreună la un local, în care se afla şi Florea, cu câţiva prieteni. La un moment dat, tânăra s-a ridicat de la masa ei, ducându-se la cea a lui Florea. D.E. a rămas la masa lui, pentru a evita vreun conflict. În cele din urmă, plictisit, a plecat singur spre casă.

A doua zi dimineaţă, pentru că A.R. nu se întorsese acasă, D.E. a mers după ea, pe strada Trei Ierarhi, deşi ştia că riscă să se întâlnească cu rivalul său. Ajuns la domiciliul tinerei, lătratul câinilor din curte au trezit-o pe aceasta, dar şi pe Florea. Tânăra a ieşit în curte pentru a pleca cu D.E., iar Florea a ieşit, înarmat cu un cutter, pentru a-i cere socoteală rivalului său.

Văzându-l, D.E. s-a înarmat cu o buturugă, aşteptând următoarea mişcare a adversarului. Nu observase însă cutterul din mâna lui Florea, ceea ce putea să-l coste viaţa. Florea a atacat, iar D.E. a încercat să-l lovească cu buturuga. Adversarul său a parat, iar D.E. a scăpat buturuga din mână.

În următoarele secunde, Florea a lovit de mai multe ori, vizând gâtul lui D.E. şi reuşind să-l rănească. După ce şi-a văzut adversarul sângerând puternic, Florea a plecat spre Podul de Piatră, iar A.R. a fugit spre strada Sf. Andrei pentru a cere ajutor.

D.E. a suferit trei tăieturi, pe piept şi gât, rănile nepunându-i totuşi viaţa în pericol. Audiat, Florea a susţinut că fusese provocat, întrucât adversarul său aruncase cu piatre în geam şi încercase să-l lovească cu buturuga.

Declaraţiile lui A.R. şi înregistrările camerelor video din zonă au contrazis însă această variantă. Alte mărturii au confirmat firea violentă a lui Florea şi dorinţa exprimată de mai multe ori de acesta de a-şi „tăia” rivalul.

Florea a fost trimis în judecată pentru tentativă la omor, magistraţii Tribunalului reţinând faptul că D.E. avusese noroc. A doua lovitură de cutter, din zona gâtului, l-ar fi putut ucide, dacă nimerea o arteră importantă. Faptul că după agresiune, Florea plecase indiferent, fără a manifesta niciun fel de empatie faţă de victimă a reprezentat încă o bilă neagră.

Judecătorii au respins solicitarea apărării de acordare a unor circumstanţe atenuante, apreciind că nu se poate vorbi nici de provocare, nici de legitima apărare. Florea a fost condamnat la 7 ani de închisoare, ca şi la plata a 7.000 lei ca daune morale către D.E. şi a sumei de 10.550 lei, reprezentând costul îngrijirilor medicale asigurate de Spitalul „Sf. Spiridon”.

Sentinţa a fost contestată de inculpat, dosarul urmând să fie reanalizat de Curtea de Apel la sfârşitul lunii viitoare. 

Comentarii