O liturghie de mulţumire pentru două surori catolice care şi-au încheiat misiunea la un centru din Iaşi

sâmbătă, 20 august 2022, 01:50
1 MIN
 O liturghie de mulţumire pentru două surori catolice care şi-au încheiat misiunea la un centru din Iaşi

Joi, 11 august 2022, a avut loc Sfânta Liturghie de mulţumire dedicată celor două surori din cadrul Centrului de Plasament „Sfântul Iosif” din Iaşi care şi-au încheiat misiunea în cadrul Asociaţiei Centrul Diecezan Caritas Iaşi: sr. Regina Benchea (care a slujit aici din anul 2015) şi sr. Sabina Mihoc (care a slujit din anul 2018), ambele membre ale Congregatio Jesu. 

Centrul de Plasament „Sfântul Iosif”, program al Asociaţiei Centrul Diecezan Caritas Iaşi, înfiinţat în anul 1993, are în prezent ca beneficiare 12 tinere adolescente cu vârste cuprinse între 12 şi 22 de ani, care provin din familii dezavantajate social şi economic.

„Misiunea centrului este aceea de a asigura beneficiarilor găzduire permanentă, alimentaţie, educaţie formală şi non-formală, asistenţă spirituală, consiliere, asistenţă medicală, sprijin în dezvoltarea abilităţilor de viaţă independentă, într-un cadru de viaţă cât mai asemănător mediului din familie. În cadrul centrului de plasament, fetele găsesc o comunitate de viaţă şi de iubire, o altfel de familie care le oferă un sentiment de siguranţă şi încredere”, au precizat reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi. Sora Regina a făcut parte din 2015 din centru, în timp ce Sora Sabia a venit în echipă abia în 2018.

„Pentru a le mulţumi şi pentru a le ura mult succes în noua misiune, a fost celebrată Sfânta Liturghie solemnă de mulţumire în capela Centrului de Plasament «Sfântul Iosif». Dragi surori, vă asigurăm de preţuirea, recunoştinţa şi rugăciunile noastre zilnice şi vă dorim mult succes în noile misiuni”, au mai spus reprezentanţii episcopiei. 

 

 

Comentarii