O nouă delicatesă face furori printre gurmanzi: ou de raţă fertilizat şi incubat!

sâmbătă, 18 martie 2023, 15:36
1 MIN
 O nouă delicatesă face furori printre gurmanzi: ou de raţă fertilizat şi incubat!

"Vă invit în această seară să serviţi la noi deliciul serii: ou de raţă fertilizat şi incubat. Se serveşte direct din coaja oului". Ce aţi spune dacă v-aţi duce la restaurant, după o săptămână de muncă, şi chelnerul, poiliticos, zâmbitor, v-ar spune asta? Balutul este un embrion de ou fertilizat in curs de dezvoltare, care este fiert sau fiert la abur si mancat din coajă. 

Este vândut în mod obişnuit ca mâncare stradală. în China de Sud şi ţările din Asia de Sud-Est, în special în Filipine, Cambodgia şi Vietnam. Termenul "balut" provine din limba filipineză. Durata de incubaţie înainte ca oul să fie gătit este o chestiune de preferinţă locală, dar în general variază între 14 şi 21 de zile. Un balut este un ou de pasăre fertilizat (de obicei o raţă), care este incubat pentru o perioadă de 14 până la 21 de zile, în funcţie de cultura locală, şi apoi copt în abur. Conţinutul este mâncat direct din coajă.

Balutul care este incubat pentru perioade mai lungi are un embrion bine dezvoltat si caracteristicile raţuştei pot fi recunoscute, în timp ce o devorezi cu poftă. Oasele embrionului parţial dezvoltate sunt suficient de moi pentru a fi mestecate şi înghiţite în întregime. Raţa mallard (Anas platyrhynchus), cunoscută şi sub numele de „Raţa Pateros”, este adesea folosită pentru a face balut.

Vezi mai multe pe newsweek.ro

 

Comentarii