O nouă ofertă de concesionare a Aeroportului din Iași. Va fi încă o dezbatere

joi, 19 decembrie 2019, 02:57
3 MIN
 O nouă ofertă de concesionare a Aeroportului din Iași. Va fi încă o dezbatere

Anunţul a fost făcut în şediţa de ieri a CJ. Luna viitoare ar urma să aibă loc prezentarea ofertei.

După ce au fost colindaţi de juniorii Operei ieşene, consilierii judeţeni au ţinut cea mai liniştită şedinţă din tot anul. Aproape incredibil, au lipsit discuţiile în contradictoriu, replicile tăioase, aluziile şi acuzele, iar tonul declaraţiilor nu s-a ridicat peste limită. Aleşii au ţinut un moment de reculegere pentru victimele din zilele Revoluţiei.

Mai multe proiecte de hotărâre au fost amendate la ultima şedinţă ordinară din acest an. Un prim proiect a fost cel prin care s-a revenit fără mare tam-tam asupra deciziilor adoptate în şedinţa din octombrie, când majoritatea PSD-ALDE-UNPR a impus membri PSD la conducerea tuturor comisiilor de specialitate din CJ. Singura excepţie a fost la Comisia de Sănătate, al cărei preşedinte este Iulian Tărăboanţă, de la UNPR. „Armistiţiul”, cum l-a numit Cristian Stanciu, liderul de grup al PSD, a fost votat în unanimitate. Astfel, la şefia unor comisii se vor regăsi din nou şi membri ai opoziţiei, respectiv din PNL şi PMP.

Proaspăt revenit în funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Sport şi Tineret, Vasile Cotiugă a remarcat că Iaşul va avea din nou două gale de premiere a sportivilor merituoşi, una a municipiului, şi una a judeţului. El a cerut apoi adoptarea unui regulament prin care CJ va putea să sprijine activităţile sportive, propunând înfiinţarea unor centre de excelenţă pentru copii în volei, baschet şi rugby. Ieri, aleşii judeţeni au adoptat un proiect în acest sens, pentru înfiinţarea unei clase de handbal la Liceul Sportiv.

Ansamblul folcloric al judeţului va avea de aşteptat încă trei luni până când se va extinde în mai multe încăperi ale fostei Case a Agronomului, imobil redenumit ieri „Constantin Arvinte”.

În suita proiectelor legate de Aeroport, directorul aerogării a dezvăluit că a mai venit o ofertă de concesionare a activităţii regiei. Cătălin Bulgariu nu a dezvăluit numele ofertantului, dar a spus că, foarte probabil, ieşenii vor fi invitaţi să asiste chiar luna viitoare la o nouă prezentare/ dezbatere publică a acestei noi propuneri.

Criteriile de atribuire a traseelor de transport pasageri din judeţ au fost modificate. Astfel, calitatea şi dotările mijloacelor de transport vor fi criterii esenţiale de selectare a operatorilor.

Spre final, consilierii au fost de acord cu alocarea unui million de lei pentru finalizarea lucrărilor de restaurare a bisericii şi zidului Mănăstirii Bârnova – care obţinuse fonduri europene de 5 milioane de euro în acest sens, bani care s-au dovedit pe parcurs insuficienţi.

Şedinţa s-a încheiat cu aprobarea unei alocări de 60.000 de lei pentru organizarea unui dineu oficial de Ziua Unirii Principatelor. Vasile Cotiugă a remarcat, şi în acest caz, că vom asista la două ceremonii pe 24 Ianuarie 2020, una organizată de Primăria Iaşi, una de CJ.

Comentarii