O puştoaică în calea Simonei Halep

vineri, 08 octombrie 2021, 01:43
2 MIN
 O puştoaică în calea Simonei Halep

 

Ucraineanca de 19 ani Marta Kostiuk va fi prima adversară a româncei la Indian Wells. Irina Begu a trecut în turul II, Gabi Ruse şi Raluca Olaru au fost eliminate

Prima reprezentantă a României calificată în turul II al turneului WTA 1000 de la Indian Wells este Irina Begu (68 WTA), care şi-a dovedit din nou calitatea de luptătoare în partida câştigată cu 6-2, 7-6 în faţa jucătoarei franceze Fiona Ferro (83 WTA). Românca a început în forţă şi a câştigat primul set cu 6-2. Adversara şi-a ridicat nivelul în debutul manşei secunde şi s-a desprins repede la 3-0, iar apoi şi-a păstrat avansul până la 5-2, iar meciul părea că se îndreaptă spre decisiv. Irina a avut însă o revenire de senzaţie şi a egalat la 5, după ce a salvat 3 mingi de set ale adversarei. Ferro a făcut apoi 6-5 şi după ce a mai salvat o minge de set, Irina a împins setul în tie-break, pe care l-a câştigat cu 7-3. Ea va juca în turul II cu elveţianca Jil Teichmann (cap de serie nr. 31) care a trecut direct în turul II.Din păcate, de-abia ieşită din calificări,Gabriela Ruse (92 WTA) a fost eliminată de către o altă jucătoare franceză, Alizé Cornet (64 WTA). Scorul a fost 6-3, 7-6 pentru Cornet. Gabi a jucat mai bine în setul secund, când a condus cu 4-2 şi 5-4, dar a pierdut la luptă în tie-break, cu 5-7.

În altă ordine de idei, Simona Halep va avea o adversară în premieră în turul II al turneului, ucraineanca Marta Kostiuk (58 WTA). Considerată copilul-minune al tenisului ucrainean, Marta este acum în vârstă de 19 ani. Ea a trecut de chinezoaica Zhang Shuai (58 WTA), scor 6-3, 1-6, 6-2.

La dublu, Raluca Olaru şi ucraineanca Nadia Kicenok au fost eliminate în primul meci la dublu de către perechea americană Muhammad/Jessica Pegula (SUA), scor 3-6, 6-3, 7-10.

 

Comentarii