O seară franco-germană ieşită din tipare

sâmbătă, 19 ianuarie 2019, 02:50
1 MIN
 O seară  franco-germană  ieşită din tipare

Cei 56 de ani de la semnarea Tratatului Élysée vor fi marcaţi la Iaşi de către Centrul Cultural German Iaşi şi Institutul Francez, ieşenii fiind aşteptaţi marţi, pe 22 ianuarie, de la ora 18.30, în Sala „Benjamin Fondane” de la Institutul Francez.

La seara franco-germană, publicul va putea urmări filmul „Franceza pentru începători”, filmul fiind subtitrat în limba engleză. „Ediţia de anul acesta va ieşi din tiparele cu care ne-au obişnuit zilele de comemorare. Va fi o seară cu simţul umorului, cu bună dispoziţie, într-o atmosferă amicală, în care ştergem frontiere şi bariere! O ediţie în care pur şi simplu ne bucurăm împreună şi stăm la discuţii! Dincolo de orice clişee şi de orice aşteptări, această seară franco-germană este o invitaţie la toleranţă şi amuzament pe seama ideilor preconcepute pe care le avem uneori unii despre ceilalţi”, au menţionat organizatorii.

Filmul „Franceza pentru începători” prezintă o poveste de dragoste şi încearcă să demonstreze cum poţi prinde drag de o limbă atunci când te îndrăgosteşti. Hendrik, unul dintre personajele centrale, nu prea îl agreează pe profesorul său de franceză, însă după ce o întâlneşte pe Valérie, de care se îndrăgosteşte lulea, îi schimbă percepţia şi îşi doreşte să afle cât mai multe despre Franţa şi limba franceză. Intrarea la eveniment este gratuită. 

Comentarii