O studentă a ieşit din comă după o operaţie pe trunchiul cerebral. Avea o tumoră rară

marți, 27 aprilie 2021, 01:54
1 MIN
 O studentă a ieşit din comă după o operaţie pe trunchiul cerebral. Avea o tumoră rară

Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi au salvat viaţa unei studente care se afla în comă profundă, cu o tumoră extrem de rară. Studenta în vârstă de 19 ani a fost transportată cu elicopterul SMURD de la Suceava la Iaşi în stare foarte gravă. 

În urma investigaţiilor realizate în cadrul spitalului, medicii au descoperit că tânăra aflată în comă de gradul III avea o tumoră la nivelul trunchiului cerebral, între creier şi măduvă. „În termeni medicali este vorba despre un chist neuro enteric, un chist tumoral de 4 cm, o tumoră extrem de rară. Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ trei ore şi a fost un real succes, tânăra pacientă şi-a revenit din comă, iar starea sa este stabilă. Împreună cu echipa medicală am reuşit să eliminăm complet tumora, lucru care a dus la o nouă şansă la viaţă pentru tânăra de 19 ani”, a precizat dr. Lucian Eva, medic neurochirurg care a condus echipa medicală şi manager al spitalului.

Reprezentanţii spitalului susţin că astfel de cazuri pot fi depistate şi tratate în unitatea medicală ieşeană datorită investiţiilor făcute în ultimii ani în aparatura medicală. „Unul dintre principiile majore promovate în cadrul spitalului este respectul faţă de fiinţa umană, din toate punctele de vedere”, a completat managerul spitalului. Din echipa medicală au făcut parte doi medici neurochirurgi, doi rezidenţi neurochirurgi, două asistente, un bioinginer şi un anestezist. 

Comentarii