O treime din premiile unui concurs naţional de matematică revine elevilor ieşeni

marți, 15 mai 2018, 01:50
2 MIN
 O treime din premiile unui concurs naţional de matematică revine elevilor ieşeni

Elevii din Iaşi au obţinut două dintre cele şase punctaje maxime din cadrul etapei naţionale a Concursului de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici“, dar şi două premii I, un premiu II, un premiu III la secţiunea uman, respectiv tehnic, 11 menţiuni şi trei medalii de aur, o medalie de argint şi patru de bronz. 

În cadrul competiţiei care s-a desfăşurat în perioada 11-13 mai la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial Iaşi, din cadrul Universităţii Tehnice „Gh. Asachi“ au participat aproape 600 de elevi din 40 de judeţe ale ţării, aceştia fiind însoţiţi de aproximativ 40 de cadre didactice. Competiţia şcolară de matematică se află la cea de-a XXII-a ediţie, fiind organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Asociaţia Profesorilor de Matematică „Florica T. Câmpan“ şi Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial Iaşi.

Eforturile depuse de tineri au fost recompensate cu premii şi medalii, fiind acordate 18 premii I, 18 premii II, 18 premii III, 20 de medalii de aur, 40 de medalii de argint şi 60 de medalii de bronz. Unităţile şcolare ieşene care s-au remarcat prin premiile obţinute de elevi sunt  Colegiul Economic Administrativ, Liceul Teoretic „Ion Neculce“ Târgu Frumos, Colegiul „Ştefan cel Mare“ Hârlău, Colegiul „Mihai Eminescu“ Iaşi, Colegiul „Emil Racoviţă“ Iaşi, Colegiul „Garabet Ibrăileanu“ Iaşi, Liceul Tehnologic „Haralamb Vasiliu“ Podu Iloaiei, Colegiul Tehnic „Gh. Asachi“ Iaşi sau Colegiul Pedagogic Iaşi. Competiţia se adresează elevilor de la profilurile tehnic, servicii şi resurse naturale şi protecţia mediului, dar şi de la specializarea ştiinţele naturii sau filologie, precum şi de la specializarea ştiinţe sociale. 

 

 

Comentarii