O ucraineancă fura portofele în serie prin magazinele ieşene după ce îşi făcuse de cap în mai multe oraşe

sâmbătă, 30 septembrie 2023, 01:50
2 MIN
 O ucraineancă fura portofele în serie prin magazinele ieşene după ce îşi făcuse de cap în mai multe oraşe

O ucraineancă va răspunde în faţa legii române. Femeia a fost arestată pentru comiterea mai multor furturi din buzunare, în magazinele Iaşului.

Sabryna Matviienko este acuzată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătorie de 9 infracţiuni de furt, fapte comise după acelaşi calapod. În dimineaţa zilei de 14 iunie, aflată într-un magazin din Alexandru cel Bun, ea ar fi furat din geanta unei ieşence portofelul în care aceasta avea 1.000 de lei. Câteva zile mai târziu, tot dimineaţa, în apropierea pieţei Nicolina, o altă ieşeacă ar rămas fără portofelul în care avea 115 lei şi acte. Pe 23 august, într-un magazin de pe bulevardul Ştefan cel Mare, Matviienko a încercat să bage mâna în geanta unei ieşence, fără însă a reuşi. A reuşit totuşi să fure din geanta alteia portofelul cu 300 de lei.

Pe 6 septembrie, într-un magazin de haine second hand din Alexandru cel Bun, ea a reuşit să fure din rucsacul unei ieşence un portofel conţinând acte, medicamente, dar şi suma de 500 de euro şi 3.500 de lei. Câteva ore mai târziu, într-un magazin de pe bulevardul Ştefan cel Mare, a furat tot din rucsacul unei femei portofelul cu 300 de lei. Două ore mai târziu, hoaţa se afla în magazinul Pepco din cadrul complexului Carrefour Felicia. După o tentativă eşuată de a fura bunurile din rucsacul unei ieşence, a reuşit să fure de la C.R. portofelul cu 350 de lei.

Ultimul furt a fost comis marţi, în Egros, după aceeaşi metodă. Victima avea în portofel 1.632 de lei şi o verighetă din aur. „În urma verificărilor efectuate în cauză, s-a stabilit că inculpata este cunoscută la nivelul Poliţiei Române, aceasta având preocupări infracţionale pe linia furturilor din genţi şi buzunare, fiind cercetată şi trimisă în judecată de către poliţiştii din cadrul DGPMB, IPJ Buzău şi IPJ Braşov, dar şi alte unităţi de poliţie din ţară”, au precizat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătorie, Liviu Păiuşi. Dacă va fi găsită vinovată, Matviienko riscă o pedeapsă de până la 3 ani de închisoare.

Comentarii