O universitate din Gaza avea „biblioteca” plină de: arme, grenade şi lansatoare de rachete

sâmbătă, 09 decembrie 2023, 13:16
1 MIN
 O universitate din Gaza avea „biblioteca” plină de: arme, grenade şi lansatoare de rachete

Armata Israelului (IDF) a anunţat că a lovit clădiri care conţineau infrastructura teroristă folosită pentru activitatea militară a Hamas, iar aceste structuri se aflau în Universitatea Al-Azhar, situată în Rimal, în Fâşia Gaza. În interiorul campusului universitar, trupele IDF au localizat infrastructura teroristă, inclusiv un tunel subteran care pleca din curtea universităţii şi continua până la o şcoală aflată la un kilometru distanţă.

În plus, numeroase arme, inclusiv dispozitive explozive, piese de rachete, lansatoare, sisteme de detonare a dispozitivelor explozive şi mai multe bunuri tehnologice au fost localizate în această universitate, potrivit publicaţiei Israel National News.

Armata israeliană afirmă că există informaţii potrivit cărora Hamas a exploatat clădirea universităţii pentru a lansa atacuri împotriva forţelor Israelului.

De asemenea, recent, trupele IDF au efectuat un raid ţintit asupra unei camere de control de observare a Hamas care se afla în zona spitalului Shati. Acolo au fost localizate aproximativ 200 de dispozitive de comunicare şi zeci de camere de luat vederi.

De asemenea, în zona camerei de control de observare a Hamas, au fost descoperite un tunel operaţional, încărcătoare, grenade, un post de lunetist, echipamente militare şi guri speciale de tragere cu arme de foc.

SURSA: stirileprotv.ro

 

 

Comentarii