O zi şoc la Aeroport, ieri: din 13 zboruri rămase, doar şapte au mai aterizat

marți, 17 martie 2020, 02:50
1 MIN
 O zi şoc la Aeroport, ieri: din 13 zboruri rămase, doar şapte au mai aterizat

Ieri a fost o zi-şoc pe Aeroportul Internaţional Iaşi: din cele 13 sosiri care au mai rămas pe tabloul de zbor după dispariţia curselor de Italia, doar 7 avioane au mai aterizat. Au fost anulate trei dintre cele cinci zboruri TAROM de la Bucureşti la Iaşi şi una a companiei Blue Air, pe aceeaşe rută. Pe orarul sosirilor mai apar cu roşu cursele spre Timişoara şi Cluj-Napoca, operate de Tarom, şi cea de Viena, a celor de la Austrian Airlines.

De altfel, Blue Air a anunţat anularea mai multe zboruri pe relaţia Otopeni-Iaşi-Otopeni: cele din 17-19, 21, 24-28 şi 31 martie, respectiv 3, 7 şi 10 aprilie (0B6001/6002), precum şi cursa din 23 martie (0B6101/6102). „Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să vă adresaţi operatorului aerian“, se menţionează într-un comunicat al Aeroportului Iaşi.

Şi TAROM a anulat cursa de azi-dimineaţă dinspre Otopeni. Aseară, la închiderea ediţiei, nu erau anunţate alte modificări. Totuşi, anularea curselor de luni nu era cunoscută la Iaşi cu o seară înainte. Directorul general al aerogării ne declara atunci că susţine în continuare închiderea traficului aerian de pasageri în România şi estima că, dintre cursele operate la Iaşi, vor dispărea atât zboruri pe rute interne, cât şi cele spre ţări precum Spania, Franţa şi Germania. Amintim că cele spre şi dinspre Italia au fost anulate încă de la începutul săptămânii trecute. Cătălin Bulgariu, directorul Aero­portului, estima alaltăieri, în aceste condiţii, o scădere de trafic chiar sub 35.000 de pasageri, de peste trei ori mai puţini decât în condiţii normale.

 

 

Comentarii