Omagiu adus fostului patron al Politehnicii Iaşi

marți, 24 mai 2022, 23:10
1 MIN
 Omagiu adus fostului patron al Politehnicii Iaşi

ACS City Football Club Iaşi, în parteneriat cu Primăria Iaşi şi Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi, organizează săptămâna viitoare, miercuri, un turneu de fotbal pentru copii. Intitulată „Cupa 1 iunie – Pavel Hodea“, competiţia care omagiază memoria fostului conducător al Politehnicii Iaşi se va derula pe terenurile din cadrul Complexului Sportiv Agronomie. 

Turneul va avea loc pe patru categorii de vârstă (2008, 2009, 2013 şi 2014) şi va reuni echipele locale Politehnica (Ovidiu Burdujan), Sporting (antrenor: Liviu Petrache), LPS (Cristi Ungureanu), City (Sorin Ştefan), Poli Moldova (Radu Popescu), Inter (Silviu Dulcianu), Magic Trofeo (Adrian Dediu), dar şi pe Profi Botoşani (Cristian Frumuz) şi Viitorul Bacău. Băcăuanii sunt antrenaţi de Giani Căpuşă, fostul jucător al Politehnicii. Vor arbitra Bogdan Hanceariuc (arbitru internaţional futsal), Vlad Baban, Ştefan Tudorache şi Ionel Popa.

Născut pe 1 iunie, Pavel Hodea a decedat pe 13 august 2018, la doar 57 de ani. Alături de Dan Cîrlan, Hodea a fost, pentru o perioadă, patronul Politehnicii Iaşi, care a promovat în 1995 în prima ligă în urma barajului de la Braşov, cu Electroputere Craiova. Hodea şi Cîrlan au fost decisivi şi în obţinerea singurului trofeu din vitrina clubului de fotbal din Copou, titlul de campioană naţională la juniori mari, obţinut în 1993 de o generaţie din care au făcut parte, printre alţii, Ciprian Paraschiv, Daniel Căunei, Marin Cobulianu ori Mihai Alexa. După ce nu a mai fost patronul echipei, Hodea a ocupat timp îndelungat diferite funcţii de conducere la Poli, fiind preşedinte sau vicepreşedinte. 

Comentarii