Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Oprea: Niciodată nu m-am tras de şireturi cu Coldea. Poate cu Maior

GALERIE
oprea
  • oprea
- +

Fostul ministru al Apărării Gabriel Oprea a declarat, ieri, după ce a fost audiat la Secţia specială pentru magistraţi în dosarul legat de aducerea în ţară a lui Nicolae Popa, că MApN, pe care îl conducea atunci, nu a fost implicat în operaţiune.

El a spus, răspunzând unor întrebări, că are “un brand” conform căruia nu vorbeşte despre întâlnirile private, menţionând că este amic cu Sebastian Ghiţă, iar Florian Coldea i-a fost doctorand. “Niciodată nu m-am tras de şireturi, ca să fie foarte clar, cu domnul Coldea. Poate cu domnul Maior, că-l ştiam de la Partidul Social Democrat”, a spus Oprea.

“V-am spus că am fost audiat ca martor, este dosarul aducerii domnului Popa, în acea perioadă eram ministrul Apărării. Ministerul Apărării n-a avut nicio contribuţie la acest lucru”, a afirmat Gabriel Oprea, la ieşirea de la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Întrebat care era relaţia sa cu Florian Coldea, Oprea a răspuns: “Am mai spus-o o dată şi nu o spun ca să mă dau mare. Am fost de două ori ministru al Apărării, am fost de două ori ministru de Interne, am fost şi vicepremier pentru securitate naţională şi chiar pentru o scurtă perioadă premier (...) în aceste funcţii e normal să discuţi cu oamenii care lucrează în aceste domenii militari, generali (...) Cu domnul Coldea, că m-aţi întrebat, eu am fost unul dintre oamenii care au pus umărul şi am creat domeniul de ordine publică şi domeniul de informaţii şi securitate naţională. Printre doctoranzii mei a fost şi domnul Timofte, Radu Timofte, răposatul Radu Timofte, adjuncţi ca generalul Mihai Zamfir sau domnul general Marin Ionel, a fost şi domnul Coldea. Între mine şi domnul Coldea e o diferenţă de aproximativ 11-12 ani, mi-a fost şi doctorand, era secretar de stat, eu am fost ministru sau vicepremier, dar niciodată nu m-am tras de şireturi, ca să fie foarte clar, cu domnul Coldea. Poate cu domnul Maior, că-l ştiam de la Paridul Social Democrat”.

Oprea a menţionat, răspunzând unei întrebări, că este amic cu Sebastian Ghiţă.

“Eu de regulă de ceea ce nu este oficial şi întâlniri private, am un brand, sunt un om care încerc să mă ţin de cuvânt. Brandul ăsta îl construieşti într-o viaţă şi-l poţi pierde într-o secundă. Nu-mi place să vorbesc de întâlnirile private”, a spus Oprea.

Întrebat dacă au existat discuţii despre aducerea în ţară a lui Popa, el a spus că întâlniri oficiale nu au fost pentru că MApN nu era implicat.

“Iar la întâlniri informale cât am fost eu şi m-am întâlnit cu oameni din sistemul de securitate niciodată nu am auzit discuţii despre arestări sau alte lucruri ilegale. Dacă cineva a făcut aşa ceva este ilegal şi trebuie să răspundă”, a susţinut Oprea.

Întrebat de asemenea de ce a participat la o întâlnire cu reprezentanţii Parchetului General, SRI, Ministerului de Interne, cu câteva zile înainte de aducerea lui Popa, el a afirmat: “Ministerul, a participat probabil cineva de la Ministerul Apărării Naţionale. Dar repet ministerul n-a avut niciun rol în aducerea domnului Nicolae Popa în ţară”.

Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea a declarat, joi, la ieşirea de la audieri de la Secţia specială pentru investigarea magistraţilor, că SRI a fost implicat în identificarea, localizarea şi aducere în ţară a lui Nicolae Popa, iar operaţiunea a fost considerată de succes şi reflectă cooperarea bună între serviciile de informaţii şi autorităţile de aplicare a legii. “În ceea ce o priveşte pe doamna Laura Codruţa Kovesi, personal, în nicio împrejurare nu am luat la cunoştinţă de vreo activitate care să fie o infracţiune şi nici la nivelul instituţiei nu am obţinut niciun fel de informaţii cu privire la posibile infracţiuni”, a precizat el.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri