Ordin de protecție, după ordin de protecție. Femeie hărțuită de propriul soț

marți, 15 martie 2022, 02:56
2 MIN
 Ordin de protecție, după ordin de protecție. Femeie hărțuită de propriul soț

Judecătorii au dispus împotriva unui ieşean un ordin de protecţie după altul. În vara anului trecut a fost emis un prim ordin, prelungit imediat după expirarea sa. Situaţia nu pare să se fi îmbunătăţit, la Judecătorie fiind depusă o nouă cerere, pentru un nou ordin.

În august anul trecut, V.M. a solicitat emiterea unui ordin de protecţie împotriva soţului său, relaţiile dintre cei doi fiind tensionate pe fondul consumului de alcool şi al violenţei manifestate de bărbat. Solicitarea a fost aprobată, lui D.M. interzicându-i-se să se mai apropie de soţia sa timp de trei luni. Între cei doi a intervenit şi o acţiune de divorţ promovată de soţie, situaţie în care în noiembrie, judecătorii au aprobat prelungirea cu încă trei luni a ordinului de protecţie. Cu câteva zile înainte de expirarea celui de-al doilea ordin, V.M. a solicitat emiterea unui al treilea.

Femeia a arătat că în perioada 1 decembrie 2021 – 7 ianuarie 2022, soţul său a consumat constant alcool şi a umblat prin sat răspândind vorbe urâte şi ameninţări la adresa sa. Întreba la magazinul sătesc de ea, apela la rude, la colegii ei de serviciu sau la preot pentru a-i transmite femeii mesaje de împăcare. Nu a încălcat ordinul de protecţie, păstrând constant o distanţă de 150 de metri faţă de soţia sa şi de locuinţa acesteia, dar femeia s-a simţit constant hărţuită.

"Din întreg probatoriul administrat, în special din planşele foto depuse, dar şi din declaraţia martorului, instanţa reţine că reclamanta a făcut dovada celor susţinute, în sensul că pârâtul o urmăreşte şi revine periodic în aproprierea casei acesteia, intenţia sa evidentă fiind aceea de reîntoarcere la domiciliu. În plus, martorul propus de reclamantă a declarat că pârâtul a fost auzit folosind ameninţări la adresa soţiei sale, ameninţări apte să creeze o stare de temere acesteia", au reţinut magistraţii Judecătoriei.

Martorul propus de bărbat nu a putut schimba opinia judecătorilor, el nelocuind în acelaşi sat şi neputând astfel prezenta detalii semnificative.

Magistraţii au aprobat emiterea unui nou ordin de protecţie, pe durata a trei luni. Decizia nu este încă definitivă, D.M. atacând-o cu apel. Tribunalul urmează să se pronunţe săptămâna viitoare.

Comentarii