Orgiile homosexuale de la Episcopie: control judiciar prelungit

miercuri, 02 decembrie 2020, 02:50
2 MIN
 Orgiile homosexuale de la Episcopie: control judiciar prelungit

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a prelungit controlul judiciar în cazul fostului arhimandrit de la Huşi.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au prelungit, zilele trecute, măsura controlului judiciar impusă în cazul fostului arhimandrit de la Catedrala Episcopală din Huşi.

Sebastian Jitaru este judecat pentru viol şi agresiune sexuală într-un dosar în care mai este acuzat şi fostul episcop, Corneliu Bârlădeanu, care este cercetat în stare de libertate. În dosar sunt trei părţi vătămate, toate foşti elevi ai Seminarului din Huşi.

Unul dintre ei este actual preot, susţin surse judiciare, în timp ce altul a fost agresat sexual atât de Jitaru, cât şi de Bârlădeanu, începând cu clasa a X-a. Strict juridic, fostul episcop este acuzat de viol şi agresiune sexuală asupra acelui băiat, care are acum 20 de ani, şi care a fost violat de mai multe ori de episcop, în 2017.

Acelaşi tânăr, D.T., a fost violat şi de Jitaru, însă începând din 2015. În cazul lui Jitaru, s-au mai adunat probe şi cu privire la violuri comise asupra altor doi seminarişti. Unul dintre aceştia ar fi încercat să se sinucidă după ce a izbucnit scandalul de la Huşi.

Anchetatorii au cerut în timpul investigaţiei şi expertize psihologice, pentru a ajuta victimele. Faptele lui Jitaru datează din 2015, însă violurile au ţinut până în 2017, susţin anchetatorii. Fostul arhimandrit a contestat în instanţă decizia de prelungire a controlului judiciar şi va afla decizia pe 4 decembrie.

Comentarii