Oriunde aruncă plasa, poliţiştii pescuiesc şoferi aghesmuiţi

luni, 02 iulie 2018, 01:49
1 MIN
 Oriunde aruncă plasa, poliţiştii pescuiesc şoferi aghesmuiţi

Alcoolul la volan este un fenomen în Iaşi. În fiecare weekend, poliţiştii ieşeni depistează mai mulţi şoferi care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

În weekendul care tocmai a trecut, poliţiştii Secţiei 2 Gară au depistat pe strada Silvestru un tânăr de 30 de ani care se afla la volanul unui autoturism, cu toate că băuse alcool. Acesta a fost transportat la spital, unde i-au fost recoltate probe de sânge, şi i-a fost deschis dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar cel mai probabil, permisul său de conducere va fi anulat.

Aceiaşi poliţişti de la Secţia 2 Gară au depistat în noaptea de sâmbătă spre duminică un alt tânăr de 29 de ani, din Vaslui, care conducea sub influenţa alcoolului. Acesta circula pe aleea Sadoveanu.

„Întrucât şoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de conducere sub influenţa alcoolului a unui vehicul“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Comentarii