Pădurarul care a atacat un activist de mediu ce transmitea LIVE pe Facebook, reținut de poliție

vineri, 17 iulie 2020, 21:59
2 MIN
 Pădurarul care a atacat un activist de mediu ce transmitea LIVE pe Facebook, reținut de poliție

Un activist de mediu a fost atacat în timp ce atrăgea atenţia pe Facebook asupra furturilor din pădurile Moldoviţei. Doi bărbați, între care un pădurar, s-au năpustit asupra bărbatului cu bâte şi i-au distrus maşina în care acesta se afla împreună cu fiica sa. Pădurarul care l-a atacat pe activistul de mediu a fost reținut de poliție pentru 24 de ore. În același timp, Direcția Silvică Suceava a propus că bărbatului să îi fie desfăcut contractul de muncă. Bărbatul care îl însoțea pe pădurar a fost și el reținut pentru 24 de ore, informează Realitatea Plus.

Pădurarul sucevean Ilie Drajmici riscă să rămână fără slujbă după ce l-a atacat cu brutalitate pe activistul de mediu Tiberiu Boșutar. Când s-a petrecut atacul, pădurarul era însoțit și de un localnic, pe nume Pavel Obleziuc.

"În cadrul dosarului penal au fost audiate mai multe persoane, ulterior dispunandu-se reținerea celor doi agresoiri în vârstă de 29 de ani, respectiv 38 de ani. Aceștia au fost introduși în arestul IPJ Suceava. În această zi, aceștia au fost prezentați unității de parchet, față de aceștia luându-se măsura controlului judiciar", a afirmat Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

Romsilva a reacționat după incident. Instituția a transmis că nu tolerează și dezaprobă cu fermitate un astfel de comportament.

Tiberiu Boşutar, un cunoscut activist de mediu, se afla împreună cu fiica lui pe un drum public din zona de munte a judeţului Suceava. Bărbatul transmitea un mesaj live pe pagina de socializare când a fost atacat. Pădurarul i-a lovit cu o scândură plină de cuie mașina și a avariat-o serios.

Activistul de mediu susţinea în urmă cu câteva săptămâni că a fost atacat și de un angajat al Gărzii Forestiere Suceava, iar poliţiștii au deschis un dosar penal în acel caz.

Comentarii