Până să ajungă la Bucureşti, un copil ars din Vaslui a fost operat la Iaşi

marți, 19 noiembrie 2019, 02:52
1 MIN
 Până să ajungă la Bucureşti, un copil ars din Vaslui a fost operat la Iaşi

Medicii de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi spun că în cazul copilului din Vaslui, care a ajuns la spital cu arsuri pe aproape 70% din suprafaţa corporală, era necesară o intervenţie chirurgicală pentru stabilizarea acestuia. 

Astfel, prin intermediul operaţiei care s-a făcut în noaptea de vineri spre sâmbătă la spitalul ieşean au fost salvate mâinile copilului. „A ajuns la noi vineri noaptea în jur de 22.00, a intrat în blocul operator, iar într-o primă etapă s-a decis să fie stabilizat aici, având compartiment specializat pentru astfel de cazuri. Starea lui era critică, chirurgul şi anestezistul au precizat că avea arsuri circulare la nivelul membrelor superioare, fiind nevoie de incizii de drenaj, în caz contrar existând riscul să fie compromisă vascularizarea membrului respectiv. Având în vedere suprafaţa arsă de mari dimensiuni, starea s-a menţinut critică. Ulterior, a fost transferat conform protocolului, la un centru specialziat, la noi în spital fiind doar un compartiment pentru cazuri de arsuri”, a explicat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.
 
Copilul a fost transferat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti în cursul dimineţii de duminică, întârzierea transferului fiind cauzată de condiţiile meteo nefavorabile.

Comentarii