Panică şi foc la Iaşi: două blocuri în flăcări, în câteva ore

marți, 13 aprilie 2021, 01:50
2 MIN
 Panică şi foc la Iaşi: două blocuri în flăcări, în câteva ore

Scânteile care săreau de la etajul 7 al unui bloc din zona Tătăraşi – Veneţia au panicat locatarii din tot cartierul Green Park. În Dacia, un incendiu a fost cât pe ce să ia viaţa locatarei unui apartament.

 

Un incendiu care s-a propagat ieri la mai multe apartamente din complexul Green Park, din zona Tătăraşi – Veneţia, a speriat de-a binelea locatarii. Focul s-a aprins în jurul orei 10.50, mai întâi la etajul şapte, apoi scânteile au sărit şi focul s-a extins şi la următorul nivel, pe coloana de aer, la etajul opt. După câteva minute, bucăţi de jar au căzut pe aceeaşi coloană, prin aer, şi au aprins un apartament de la etajul doi.

În câteva minute, panica s-a instalat printre toţi locatarii din imobil: unii au ieşit în grabă, alţii s-au grăbit să plece de la serviciu spre casă, îngrijoraţi. Apartamentul de la etajul opt a ars în întregime, fiind necesară autoscara de pompieri. De asemenea, unele probleme au întâmpinat pompierii în privinţa accesului în interiorul complexului, deoarece autospecialele nu încăpeau pe aleile din interior. Pompierii au fost nevoiţi să taie nişte copaci pentru a interveni.

La scurt timp, un alt incendiu a izbucnit în oraş, tot într-un bloc: la un apartament din cartierul Dacia. Apartamentul se află în zona Bicaz, la etajul trei al blocului turn de la stradă. Focul şi fumul gros au surprins-o pe proprietara imobilului, în vârstă de 60 de ani, care are şi probleme locomotorii. Aceasta s-a deplasat greu, după ce fumul şi incendiul au izolat-o într-una din camerele apartamentului. Ea a fost scoasă din interior în urma intervenţiei pompierilor echipaţi special. Femeia a fost resuscitată de către medicii sosiţi la faţa locului, apoi a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate, fiind însă în afara pericolului vital.

 

 

Comentarii