Parcare subterană în Nicolina, în apropiere de Fortus. Noi proiecte pentru blocuri şi birouri

luni, 11 iunie 2018, 01:50
1 MIN
 Parcare subterană în Nicolina, în apropiere de Fortus. Noi proiecte pentru blocuri şi birouri

Municipalitatea a publicat spre consultare publică noi planuri urbanistice zonale. Unul dintre acestea face referire la construirea unei clădiri de birouri şi a unei parcări subterane pe şos. Nicolina, în apropiere de zona fostului combinat Fortus.

Investiţia aparţine companiei Camline Solutions SRL, o firmă din domeniul IT controlată de o societate din Germania.

Camline are în proprietate o suprafaţă de aproape 1.000 mp şi vrea să construiască un imobil cu un regim de înălţime demisol, parter şi două etaje la o înălţime maximă de 13,5 metri.

Firma vrea să amenajeze 24 de locuri de parcare, cele mai multe fiind prevăzute în subteran. Un alt proiect publicat spre dezbatere publică aparţine unei persoane fizice şi face referire la construirea mai multor imobile cu locuinţe colective pe str. Hlincea, în apropiere de clădirea de birouri propusă de Camline Solutions.

Din planşa de reglementări urbanistice reiese că investitorul vrea să ridice blocuri cu patru, şase şi opt etaje, iar fiecare imobil ar urma să aibă două niveluri în subteran. Viitorii locatari ai blocurilor vor avea la dispoziţie 93 de locuri de parcare la subsol şi 40 la nivelul solului. Beneficiarul planului urbanistic zonal are în proprietate un teren cu o suprafaţă de peste 4.200 mp.

Alte proiecte de hotărâre publicate de Primărie pentru consultare publică vizează construirea de locuinţe pe str. Vişan şi pe str. Toma Cozma (locuinţe colective mici). Cei interesaţi de planurile urbanistice pot consulta unele detalii din aceste documente pe site-ul Primăriei, la secţiunea „Proiecte HCL“.

Comentarii