Paris: Un bărbat pe trotinetă a lovit intenţionat un pieton şi a murit în urma impactului

joi, 14 decembrie 2023, 11:10
2 MIN
 Paris: Un bărbat pe trotinetă a lovit intenţionat un pieton şi a murit în urma impactului

Ceea ce ar fi putut fi o simplă ceartă pe străzile din Paris s-a transformat într-o tragedie: în seara zilei de marţi o altercaţie între pasagerul unei trotinete electrice şi un pieton, în arondismentul 14 al capitalei franceze, a scăpat de sub control.

Utilizatorul trotinetei l-a lovit în mod deliberat pe pieton, dar a murit în urma coliziunii, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru Le Figaro.

În pofida sosirii rapide a serviciilor de urgenţă, bărbatul de pe trotinetă a murit după nici o oră.

Conducătorul vehiculului cu două roţi s-a prăbuşit după ce s-a ciocnit cu pietonul, iar la locul accidentului au fost observate urme de sânge pe capul acestuia şi pe jos.

Pietonul a suferit o rană la gleznă şi a fost transportat la spital, potrivit aceleiaşi surse, care a adăugat că a fost testat negativ pentru alcool şi droguri.

De la 1 septembrie, Parisul a devenit prima capitală europeană care a interzis complet aceste vehicule cu două roţi în regim ride-sharing.

Mulţi parizieni s-au săturat să le vadă cum fac zig-zag printre pietoni, chiar şi restricţionate la 10 km/h în anumite zone, sau cum sunt parcate în mijlocul trotuarelor. De asemenea, mai multe accidente ar fi avut loc din cauza lor.

Cei trei operatori, Lime, Tier şi Dott, şi-au pierdut autorizaţia de a ocupa spaţiul public în urma unui referendum fără precedent de la începutul lunii aprilie. Tabăra „nu" a câştigat cu aproape 90%, dar doar 7,46% dintre persoanele înscrise pe listele electorale s-au prezentat la vot. Primarul socialist al Parisului, Anne Hidalgo, făcuse ea însăşi campanie împotriva lor pentru a reduce „deranjul".

Comentarii