Pârtieee! Adversare modeste pentru Poli în cursa pentru Liga I

miercuri, 01 iunie 2022, 23:12
2 MIN
 Pârtieee! Adversare  modeste pentru Poli în  cursa pentru Liga I

Astrele par a se fi aranjat favorabil pentru Politehnica Iaşi.

În primul rând, municipalitatea continuă să pompeze bani serioşi în clubul de fotbal. În ultima jumătate a anului trecut, Consiliul Local Iaşi i-a dat lui Poli 1,6 milioane euro, iar anul acesta, în ciuda clasării mult sub aşteptări în campionatul recent încheiat, îi va vira încă 2 milioane de euro. Gruparea ieşeană nu numai că beneficiază de un buget consistent de la Primărie, dar are şi un culoar perfect pentru revenirea în elită, obiectivul ferm al campionatului 2022-2023.

Să detaliem. În primul rând, Poli a scăpat de toate cele trei echipe puternice din acest sezon de Liga a II-a, Petrolul Ploieşti, FC Hermannstadt şi Universitatea Cluj, care au promovat. Locul lor va fi luat, teoretic, de grupări în degringoladă, despre care se spune chiar că se vor desfiinţa: Gaz Metan Mediaş, Academica Clinceni şi Dinamo Bucureşti.

Apoi, din Liga a III-a e foarte puţin probabil să apară vreo formaţie pregătită de a lega o nouă promovare. Drept urmare, lupta pentru cele două locuri care garantează accesul în Liga I şi pentru poziţiile de baraj se va da, foarte probabil, doar între cluburi care au jucat şi în acest an în eşalonul secund. Iar din această categorie nicio trupă nu e de speriat.

Pentru început să ne referim la echipele care au jucat în play-off. Chiar dacă a fost în buza primei ligi, pierzând la penaltiuri barajul cu Târgovişte, Concordia Chiajna nu e vreo forţă, Unirea Slobozia nu pare a avea anvergura de a ataca promovarea, iar Steaua încă nu are drept de promovare. Din play-out, cea mai solidă a părut Csikszereda, însă e greu de crezut că încă un club din secuime va forţa accederea în Liga I. Apoi, şi Buzău s-a comportat onorabil, însă nici muntenii nu-s vreo nucă tare, de speriat. Mergând mai departe, Şelimbăr, Metaloglobus şi Unirea Dej nu au pretenţii de promovare, Viitorul Pandurii Târgu Jiu şi Ripensia au ca principală grijă continuarea activităţii, iar dinspre Braşov, salvată la baraj, vin veşti legate de datorii mari şi dezorganizare. Nu în ultimul rând, nici Timişoara, dacă va apărea vreun loc liber şi va fi invitată la start, nu pare a avea forţa de a creşte peste noapte.

Trăgând linie, dacă Politehnica va lucra bine în această vară şi pe parcursul stagiunii următoare, va urca în Liga I fără probleme. Asta chiar dacă Steaua va căpăta drept de promovare. Bani (mulţi) sunt în Copou, pârtia este extrem de favorabilă, de inspiraţie, seriozitate şi profesionalism e nevoie la Poli.

Comentarii