Patru ani de închisoare: vindea ciuperci halucinogene

Dan Mandachi a recunoscut toate acuzaţiile, în speranţa unui tratament mai blând din partea instanţei.

marți, 11 februarie 2020, 02:50
1 MIN
 Patru ani de închisoare: vindea ciuperci halucinogene

Traficantul de droguri acuzat de DIICOT Iaşi că ar fi vândut stupefiante, în 2018, mai multor tineri din Iaşi, nu a scăpat de închisoare. Deşi a recunoscut faptele de la bun început, în speranţa că va primi o pedeapsă cu suspendare, Dan Mandachi a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare. 

Pedeapsa a fost dată de Curtea de Apel Iaşi, în condiţiile în care prima instanţă, Tribunalul, îl condamnase pe Mandachi la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Motivarea primei instanţe conţine şi declaraţia pe care Mandachi a dat-o anchetatorilor, imediat după ce a fost „săltat“. Traficantul de droguri a recunoscut că a început să consume canabis din vara anului 2017, de când s-a întors din Anglia. Tot de atunci a decis să şi vândă canabis.

„Astfel, în intervalul calendaristic iulie 2017 – decembrie 2017 am procurat cantitatea totală de 30 grame canabis. Din această cantitate, am consumat personal două treimi, iar o a treia treime am vândut-o unor apropiaţi. În intervalul calendaristic ianuarie 2018 – începutul lunii aprilie 2018, am procurat în repetate rânduri canabis de la aceeaşi sursă de aprovizionare cantitatea totală de circa 100 grame de canabis“, a declarat Mandachi. Acesta a mai precizat că plătea 42-43 de lei pe un gram de canabis, pentru a-l vinde cu 50-60 de lei. Din 2018, tânărul de 36 de ani a început să vândă şi ciuperci halucinogene, cu 100 de lei doza, dar şi ecstasy. „Recunosc şi regret infracţiunile reţinute în sarcina mea“, a mai declarat Mandachi.

Comentarii