Patru filme cu nominalizări la Oscar 2022 pot fi văzute la Ateneu

vineri, 18 martie 2022, 02:50
2 MIN
 Patru filme cu nominalizări la Oscar 2022 pot fi văzute la Ateneu

Patru filme nominalizate la Premiile Oscar 2022 vor fi difuzate, în perioada 19-21 martie 2022, la Ateneul Naţional din Iaşi, iubitorii cinematografiei având astfel ocazia să urmărească câteva dintre cele mai bune filme lansate anul trecut.

Mâine, 19 martie, va putea fi urmărit, de la ora 18.00, filmul Belfast, în regia lui Kenneth Branagh, peliculă cu cele mai multe şanse de a câştiga premiul pentru cel mai bun film, fiind nominalizat la categoriile cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rol secundar, cea mai bună actriţă în rol secundar, cel mai bun scenariu, cel mai bun cântec şi cel mai bun sunet. Belfast este un film semi-autobiografic, în care se prezintă povestea unei familii din clasa muncitoare în timpul incidentelor ce au avut loc în oraşul Belfast între august 1969 şi începutul lui 1970. Tot mâine, de la ora 20.00, va rula şi House of Gucci, în regia Ridley Scott, film care prezintă povestea spectaculoasă a familiei Gucci şi întâmplările care au dus la uciderea lui Maurizio Gucci. Filmul este pe lista nominalizărilor la categoria Cel mai bun machiaj/cea mai bună coafură.

Filmul Spencer, în regia lui Pablo Larrain, este nominalizat pentru Premiul Cea mai bună actriţă în rol principal, rol interpretat de Kristen Steward. Pelicula poate fi urmărită mâine, de la ora 16.00, la Ateneul Naţional din Iaşi. Filmul este o relatare fictivă despre decizia Prinţesei Diana de a pune capăt căsătoriei cu Prinţul Charles şi de a părăsi familia regală britanică.

Pe 20 martie, de la ora 12.00, va rula filmul Encanto, în regia lui Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith, fiind vorba de o animaţie care se remarcă pe lista producţiilor pentru copii, fiind nominalizată pentru cel mai bun lungmetraj de animaţie, cea mai bună coloană sonoră şi cel mai bun cântec. Biletele pentru fiecare proiecţie sunt puse în vânzare pe site-ul www.cinemaiasi.ro şi la casieria Ateneului, la preţul unic de 15 lei.

Filmul Encanto va rula şi mâine, 19 martie, de la ora 14.00, iar pe 21 martie vor putea fi urmărite producţiile Belfast şi Casa Gucci, de la ora 18.00, respectiv 20.00.

Comentarii