Patru ieșeni au încercat să-şi pună capăt zilelor de Paşte

marți, 26 aprilie 2022, 01:58
2 MIN
 Patru ieșeni au încercat să-şi pună capăt zilelor de Paşte

Şi în acest an, medicii de la Spitalul „Sf. Spiridon” au tratat mai multe persoane care au vrut să se sinucidă în zilele de sărbătoare.

Din cauza consumului excesiv de alcool, o femeie de 43 de ani a luat mai multe medicamente pe care le avea în casă, fiind vorba despre pastile pentru tratarea problemelor cardiace şi pentru tratamentul stărilor depresive. După evaluare, a plecat din Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) fără aviz medical.

Un bărbat de 71 de ani din Coarnele Caprei a vrut să îşi pună capăt zilelor înghiţind substanţe organofosforate, iar medicii i-au recomandat să rămână internat în Clinica Medicală II.

Un alt bărbat, de 45 de ani, a avut un episod psihotic din cauza dependenţei de alcool. După ce a fost evaluat în UPU de la Spitalul „Sf. Spiridon” a fost dirijat către Institutul de Psihiatrie „Socola” pentru a primi tratamentul necesar.

La UPU a ajuns şi un deţinut de la Penitenciarul Iaşi în vârstă de 23 de ani care a încercat să se sinucidă dând foc celulei în care se afla. A ajuns la spital cu simptome ale intoxicaţiei cu monoxid de carbon, iar medicii au remarcat că are şi mai multe plăgi tăiate pe antebraţ. După investigaţii medicale, s-a întors în Penitenciar.

Au mai fost şi două cazuri de căderi accidentale de la înălţime – un bărbat de 34 de ani, cu etilism acut, a căzut de pe bicicletă, iar un bărbat de 54 de ani a căzut de la aproximativ trei metri. Starea lui este gravă, are multiple hematoame şi fracturi, aflându-se internat la Chirurgie, în zona ATI.

Comentarii