Patru jucători au probleme înaintea meciului cu Viitorul

miercuri, 21 februarie 2018, 02:43
3 MIN
 Patru jucători au probleme înaintea meciului cu Viitorul
 
Cristea este suspendat, iar Mihalache, Sin şi Sadik sunt accidentaţi

 

CSM Politehnica a revenit luni seară în Iaşi după meciul câştigat duminică, la Timişoara, în penultima etapă a sezonului regulat. Echipa ieşeană nu a resimţit oboseala deplasării, drumul spre casă fiind făcut cu avionul, cu o haltă la Bucureşti.

Începând de ieri, CSM a început să pregătească disputa din runda a XXVI-a a Ligii I, care va avea loc sâmbătă, în Copou, contra Viitorului Constanţa. Ieşenii au probleme de efectiv înaintea confruntării care va decide calificarea în play-off. “Din păcate, l-am pierdut pe Cristea pentru acest meci esenţial. Căpitanul nostru de echipă a încasat al şaptelea cartonaş galben din acest sezon şi va fi suspendat. În plus, trei jucători au probleme de natură medicală şi nu s-au putut antrena marţi, când a fost programată prima şedinţă de pregătire a săptămânii” a spus preşedintele clubului ieşean, Adrian Ambrosie, care a dat şi câteva detalii: “Sin, care s-a accidentat la ultimul antrenament dinaintea disputei de la Timişoara, când a suferit o ruptură musculară, are situaţia cea mai gravă, şansele lui de recuperare până sâmbătă fiind, practic, nule. Într-o situaţie asemănătoare este şi Mihalache, care s-a accidentat în timpul meciului cu Timişoara, însă la el sunt ceva şanse de recuperare, ce-i drept minime. Probleme are şi Sadik El Fitouri, care nu s-a putut antrena”.

În schimb, alţi trei jucători care au avut probleme de natură medicală în ultima perioadă, Koşelev, Bădic şi Kizito s-au antrenat ieri la capacitate maximă şi sunt apţi de joc pentru disputa capitală de sâmbătă, care va începe la ora 19:45.  

 

 

Meciul de la Botoşani a fost devansat

LPF a modificat ora de disputare a meciului de sâmbătă FC Botoşani – Gaz Metan Mediaş, de la 19.45 la 14.00, după ce echipa moldoveană a ratat calificarea în play-off-ul Ligii I. Decizia pare logică, întrucât nu mai este necesar ca acest meci să se joace la aceeaşi oră cu celelalte. Echipa antrenată de Costel Enache nu mai are nicio şansă de a intra în play-off, însă există o variantă în care prestaţia botoşănenilor poate influenţa lupta pentru calificare. Este cazul în care ieşenii pierd partida cu Viitorul. Ei pot obţine viza pentru play-off chiar şi în această situaţie, dacă Dinamo pierde la Giurgiu, iar Botoşani bate pe Gaz Metan. Se ajunge la o egalitate în trei la 39 de puncte, în care clasamentul întâlnirilor directe ar arăta astfel: 1. Iaşi – 7 p; 2. Botoşani – 5 p; 3. Dinamo – 4 p. Cum Viitorul ar obţine calificarea, singurul loc vacant ar reveni ieşenilor. Reamintim că CSM Poli se califică la meci egal cu trupa lui Hagi dacă Astra învinge pe Dinamo, iar la victorie, accede în play-off indiferent de celelalte rezultate. Meciurile CSM Politehnica Iaşi – FC Viitorul şi Astra Giurgiu – Dinamo se dispută sâmbătă, de la ora 19:45

 

 

Comentarii