Pe cine sprijină primarul Iaşului la europarlamentare

luni, 28 ianuarie 2019, 02:49
2 MIN
 Pe cine sprijină primarul Iaşului la europarlamentare

Un candidat independent la alegerile europarlamentare a obţinut sprijinul primarului Iaşului, Mihai Chirica. Este vorba despre George Simion, fondatorul mişcării unioniste „Acţiunea 2012“.

În ultimii ani, Simion a desfăşurat alăuri de Primărie o serie de acţiuni comune, iar la manifestările dedicate împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, el a fost invitat de primar pe scena rezervată oficialităţilor.

„Trebuie să avem oamenii noştri în Parlamentul European, în Parlamentul României şi în cel al Republicii Moldova. Eu cred că George va reuşi să lase în memoria tinerei generaţii o urmă adâncă în ceea ce priveşte Unirea. Eu sunt angajat sufleteşte pentru el şi vreau să-l susţin“, a spus primarul Mihai Chirica.

Mesajul de susţinere al edilului vine la câteva zile după ce liderul Pro România Victor Ponta îşi exprima speranţa ca primarul să o sprijine pe Corina Creţu la europarlamentare, actual comisar european aflat pe lista de candidaturi a partidului condus de Ponta.

George Simion şi-a anunţat candidatura la alegerile europarlamentare acum două săptămâni, iar principalele obiective declarate ale fondatorului mişcării unioniste constau în a aduce în atenţia opiniei publice teme precum: Unirea Basarabiei cu România, protejarea drepturilor românilor din comunităţile istorice, sprijinirea românilor din judeţele Harghita şi Covasna, valorificarea potenţialului diaspora şi contracararea sistemului mafiot care blochează dezvoltarea României şi a Republicii Moldova.

Simion s-a remarcat în ultimii ani prin numeroase acţiuni unioniste, ceea ce i-a atras dese interdicţii de intrare în Republica Moldova.

Comentarii