Pedeapsă pentru tânăra care și-a băgat drogurile în vagin în fața anchetatorilor

luni, 16 iulie 2018, 01:57
3 MIN
 Pedeapsă pentru tânăra care și-a băgat drogurile în vagin în fața anchetatorilor

A fost unul dintre cele mai fierbinţi interogatorii pe care l-au condus ofiţerii de la Crimă Organizată în ultimii ani. După un proces fulger, tânăra care a ascuns o bilă de heroină în vagin, în timpul audierilor, şi-a aflat pedeapsa.

Judecătorii ieşeni au dispus condamnări într-un dosar de trafic de heroină în care au fost cercetate trei persoane. Cea mai mare pedeapsă a primit-o Viorel Todică, care va sta în puşcărie 4 ani şi 4 luni dacă sentinţa va rămâne definitivă. Florin Ciobanu, judecat doar pentru consum de droguri, a primit 8 luni de închisoare cu suspendare. Pentru că era minoră când l-a ajutat pe Todică să vândă heroină, Gabriela Canoră a primit o pedeapsă de 2 ani într-un centru de detenţie pentru minori.

DIICOT a început investigaţia în acest caz la începutul anului, după ce ofiţerii de la Biroul de Com­batere a Crimei Organizate au obţinut in­formaţii că Viorel Todică s-ar ocupa cu traficul de heroină. Mai mulţi investigatori sub acoperire au fost folosiţi începând cu luna ianuarie, aceştia reuşind să cumpere droguri şi să afle că Todică se alimenta cu heroină de la un dealer din cartierul bucureştean Fe­rentari. De acolo, ieşeanul cumpăra stupefiante de ordinul zecilor de grame, pe care, ulterior, le aducea la Iaşi.

Heroina este şi unul dintre cele mai scumpe droguri de pe piaţă, dro­gul fiind comercializat în doze de 0,1 grame, denumite boosturi. Un boost costă 100 de lei, în timp ce un gram poate ajunge până la 250 de euro.

„Tranzacţiile de dro­guri de mare risc au loc de regulă în faţa sau în vecinătatea imobilului său de domici­liu şi numai după lăsarea întune­ricului“, au precizat surse judiciare, pentru „Ziarul de Iaşi“, referindu-se la Todică.

La finele lunii ianuarie, Todică a mers la Bucureşti, de unde a cumpărat 100 de grame de heroină. Iubita lui Todică, Ga­briela Canoră, a ascuns drogurile la domiciliul unui consumator de heroină. După câteva zile, Todică şi Canoră ar fi mers din nou la Bucureşti, de unde au cumpărat din nou heroină. Maşina în care se aflau cei doi a fost urmărită până la Bucureşti, unde au ajuns după un drum de aproximativ 6 ore. Procurorii i-au filat şi în drum spre Iaşi, aici luând decizia să îi prindă în flagrant. Cei doi au fost duşi la sediul BCCO, unde au fost audiaţi mai mult timp. Când i-au cerut să se dezbrace şi să predea hainele pentru verificare, Canoră a refuzat.

„Ulte­rior, numita Canoră Claudia-Gabriela s-a dez­brăcat de haina de piele de culoare nea­gră prevăzută cu vestă de culoare gri din blană sintetică, cămaşa de culoare albastră şi alb, de blugii de culoare albastră, iar în momentul în care i s-a solicitat să se dezbarace şi de lenjeria intimă, aceas­ta a înşfăcat cu repeziciune din len­jeria intimă un obiect de formă ovoidală, constituit din folie de aluminiu pe care l-a introdus în vagin, refuzând să-l pună la dispoziţia organelor de poliţie judiciară. După acest moment, numita Canoră Claudia-Gabriela a revenit asupra de­ciziei luate, şi personal, fără a fi obligată în vreun fel, a extras cu mâna din vagin obiectul mai sus descris, pe care l-a pus la dispoziţia organelor de poliţie judiciară“, au mai precizat sursele citate.

În bila respectivă se afla cantitatea de 2,14 grame de heroină, care a fost confiscată.

VEDEȚI ȘI:

EXCLUSIV: Și-a băgat și și-a scos din vagin bila cu heroină de față cu anchetatorii

Comentarii