Pedeapsa unui bărbat care şi-a stropit fosta iubită cu benzină şi i-a dat foc: 8 ani

Agresiunea s-a produs după ce femeia l-a părăsit.

miercuri, 14 martie 2018, 02:50
3 MIN
 Pedeapsa unui bărbat care şi-a stropit fosta iubită cu benzină şi i-a dat foc: 8 ani

Daniel Florin Duca (32 de ani) a fost condamnat la o pedeapsă definitivă de opt ani de închisoare, el fiind găsit vinovat pentru tentativă la omor calificat. Decizia Curţii de Apel Iaşi este definitivă, bărbatul din comuna Prisăcani fiind deja încarcerat. Duca a încercat să îşi omoare fosta concubină în data de 15 aprilie 2017. Cei doi avuseseră o relaţie de concubinaj timp de trei ani, femeia fiind cea care a pus capăt relaţiei. Duca ar fi încercat în mai multe rânduri se se împace cu fosta sa iubită, ameninţând-o chiar că o va omorî.

În ziua agresiunii, bărbatul consumase în jur de cinci litri de bere şi a mers la locuinţa în care se afla fosta sa concubină. A strigat-o pe aceasta la poartă sub pretextul că vrea să îi înmâneze corespondenţa. Înainte de a o stropi cu benzină, Duca i-a spus femeii să meargă în casă să îi aducă o ţigară. „În acest timp, reţine instanţa, inculpatul a luat sticla cu benzina din căruţă şi a aşteptat întoarcerea persoanei vătămate, iar în momentul în care aceasta a ajuns în apropierea sa inculpatul a stropit-o cu lichidul inflamabil“, se arată în motivarea primei instanţei. Ulterior, femeia a fugit în curte, însă a fost urmărită de Duca, care a continuat să o stropească cu benzină şi i-a dat foc din spate, cu o brichetă. Spatele şi părul femeii au luat foc instataneu, fiicele victimei fiind cele care au stins focul şi au dezbrăcat-o.

Cititi si: I-a dat foc soţiei în timp ce dormea pentru că "presupunea o infidelitate"

Victima a fost transportată la spital cu un elicopter SMURD, fiind externată în aceeaşi zi. Bărbatul a recunoscut tot, însă a încercat să îşi minimalizeze fapta, invocând că femeia nu a fost grav rănită. A sperat, astfel, că va scăpa de infracţiunea de tentativă la omor. „Pentru existenţa intenţiei de a ucide, este irelevant faptul că leziunile efectiv produse nu au pus în primejdie viaţa victimei, atâta timp cât intenţia de a suprima viaţa persoanei vătămate rezultă din agresivitatea acţiunii violente, poten­ţialul său letal, mijloacele folosite – prin incendiere, neproducerea rezultatului letal fiind datorată doar intervenţiei altor persoane care au stins focul“, au explicat judecătorii. 

Cititi si: Şi-a stropit soţia cu benzină şi i-a dat foc din cauza reproșurilor

În ziua agresiunii, bărbatul consumase în jur de cinci litri de bere şi a mers la locuinţa în care se afla fosta sa concubină. A strigat-o pe aceasta la poartă sub pretextul că vrea să îi înmâneze corespondenţa. Înainte de a o stropi cu benzină, Duca i-a spus femeii să meargă în casă să îi aducă o ţigară. „În acest timp, reţine instanţa, inculpatul a luat sticla cu benzina din căruţă şi a aşteptat întoarcerea persoanei vătămate, iar în momentul în care aceasta a ajuns în apropierea sa inculpatul a stropit-o cu lichidul inflamabil“, se arată în motivarea primei instanţei. Ulterior, femeia a fugit în curte, însă a fost urmărită de Duca, care a continuat să o stropească cu benzină şi i-a dat foc din spate, cu o brichetă. Spatele şi părul femeii au luat foc instataneu, fiicele victimei fiind cele care au stins focul şi au dezbrăcat-o. Victima a fost transportată la spital cu un elicopter SMURD, fiind externată în aceeaşi zi. Bărbatul a recunoscut tot, însă a încercat să îşi minimalizeze fapta, invocând că femeia nu a fost grav rănită. A sperat, astfel, că va scăpa de infracţiunea de tentativă la omor. „Pentru existenţa intenţiei de a ucide, este irelevant faptul că leziunile efectiv produse nu au pus în primejdie viaţa victimei, atâta timp cât intenţia de a suprima viaţa persoanei vătămate rezultă din agresivitatea acţiunii violente, poten­ţialul său letal, mijloacele folosite – prin incendiere, neproducerea rezultatului letal fiind datorată doar intervenţiei altor persoane care au stins focul“, au explicat judecătorii. 

Cititi si: Crimă mascată de un incendiu vineri seara. O femeie și-a ucis soțul, apoi i-a dat foc

Comentarii