Pentru ce au votat liderii politicii ieşeni? Iată declaraţiile lor, la cald, lângă urne!

luni, 07 decembrie 2020, 03:49
3 MIN
 Pentru ce au votat liderii politicii ieşeni? Iată declaraţiile lor, la cald, lângă urne!

În ciuda frigului şi a prezenţei slabe care se prefigura încă din prima parte a zilei, liderii politici ieşeni s-au arătat entuziaşti şi încrezători în şansele culorii politice pe care o reprezintă. Alocuţiunile lor au avut un punct comun: îndemnul adresat ieşenilor de a veni la vot. Primul care a spart gheaţa a fost preşedintele PSD Iaşi.

 Maricel Popa a venit la ora 8 însoţit de familie, la secţia de votare unde este arondat, Şcoala „Vasile Conta“. „Am votat în speranţa că, de luni, ieşenii şi românii vor avea un trai mai bun. Am votat cu speranţa că, de luni, vom putea merge în pieţe, de luni vom putea păstra locuri de muncă, de luni vom putea merge la şcoli şi că vom fi trataţi în spitale ca orice european. Am votat pentru a schimba ceva, deoarece acest Guvern doar a promis timp de un an şi a mimat că guvernează“, a declarat liderul PSD Iaşi. El a spus că, în ceea ce îl priveşte, „voi aduce proiecte pentru fiecare comunitate ieşeană“.

Însoţit de primarul Iaşului şi de candidaţii care deschid listele pentru Parlament, preşedintele PNL Iaşi a mers să voteze la Colegiul „Negruzzi“. „Am votat pentru ieşeni şi pentru dezvoltarea judeţului nostru. Am votat pentru un parlament care poate să susţină un guvern capabil să implementeze în următorii patru ani programul şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Am votat cu gândul la toţi acei ieşeni care aşteaptă de prea mult timp autostrăzile, parcuri industriale, Spitalul Regional de Urgenţă, Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară, infrastructura de tineret şi sport“, a declarat Costel Alexe la ieşirea de la vot. El i-a chemat pe toţi cei cu drept de vot să meargă să-şi exprime opţiunea, ca să facă diferenţa între „patru ani care pot fi de dezvoltare sau de amatorism şi populism“.

Alături de Alexe, primarul Iaşului a spus că a votat „în primul rând ca să-mi exprim un drept pentru care au murit atâţia tineri în 1989“. „Am votat pentru ca resursele statului nostru să se ducă acolo unde este nevoie, spre un trai mai bun, pentru ca toţi românii să se simtă bine acasă la ei“, a spus Mihai Chirica. „Am votat pentru a reda Parlamentul românilor, am votat pentru o Românie care se dezvoltă, am votat pentru investiţii, am votat pentru un oraş puternic, am votat pentru ca românii – şi ieşenii – să se întoarcă acasă“, a fost mai succint Alexandru Muraru, prima opţiune a PNL pe lista pentru Camera Deputaţilor. Seria liderilor politici a fost încheiată ieri de preşedintele USR Iaşi, Cosette Chichirău, aflată pe prima poziţie a Alianţei USR PLUS pentru camera inferioară a Parlamentului. Ea a venit singură să voteze la Liceul „Vasile Alecsandri“, explicând că e de preferat să respecte regulile de distanţă impuse de pandemie.

„Am votat pentru o Românie fără hoţie, o Românie în care nu mai avem penali în funcţii publice, în care nu mai avem pensii speciale pentru parlamentari. Am votat pentru o Românie în care nu mai mor oameni în spitalele în care ar trebui să fie salvaţi. Am votat pentru o Românie în care este posibil să avem autostrăzi şi în Moldova. Am votat pentru o Românie în care, dacă ai o proprietate, îţi este respectată – nu vin interlopii peste tine, fără autorizaţii de construire, şi fac blocuri şi-ţi iau proprietatea. Am votat pentru o Românie modernă, în care toţi copiii au şansa la o educaţie după care să aibă un loc de muncă aici, în România, şi nu în Italia sau Spania. Am votat pentru o Românie pe care o merităm de 30 de ani“, a conchis liderul USR Iaşi. 

Comentarii