Pentru voi, iubiţi copii, terase de berării!

sâmbătă, 30 mai 2020, 08:43
3 MIN
 Pentru voi, iubiţi copii, terase de berării!

Numai mâine nu-i poimâine, iar poimâine începe o nouă săptămână şi chiar o nouă lună: iunie. Evident, luna iunie începe cu prima zi, o zi de maximă importanţă pentru mulţi dintre copiii României: cu 1 Iunie, ziua în care se redeschid terasele! 

Am scris "pentru toţi copiii României" fiindcă fiecare om este, evident, copilul cuiva! Luni va fi, prin urmare, o dublă sărbătoare, motiv pentru care mulţi dintre compatrioţii noştri au început, deja, pregătirile de rigoare:

                                                        *         *         *

* Milioane de părinţi s-au pregătit temeinic pentru 1 Iunie şi ştiu de pe-acum ce le vor lua copiilor lor de vârstă şcolară, 1 Iunie fiind zi liberă, în care nu se ţin cursuri online: ei le vor lua laptopurile la terasele proaspăt deschise şi vor organiza videoconferinţe cu amicii lor răspândiţi pe la alte terase din oraş, ca să afle toţi, în timp real, care mai sunt condiţiile şi preţurile.

* Copilul Matei Guguştiuc va primi de 1 Iunie, de la tăticul său, măcar câteva perechi de palme. Suntem siguri de asta, deoarece micuţul e hotărât ca în zorii zilei de luni, când tatăl Guguştiuc va ieşi la terasă pentru prima dată, după aproape trei luni grele, să-i presare pe mască piper şi boia de ardei, ca să-l facă să strănute şi să-i sperie pe ceilalţi, care să cheme salvarea şi să-l salte cu izoleta. Asta, fiindcă n-a vrut să-i dea bani să-şi cumpere un joc nou pentru calculator.

* Veste bună pentru copiii din clasele I-IV ale Şcolii Generale "Dăncilă Prepeleac": în acest an, de ziua lor, 1 Iunie, ei nu se vor mai alege cu căpuşe, deoarece nu vor mai ieşi la iarbă verde împreună cu doamnele învăţătoare, pe motiv de pandemie! Ei sunt foarte bucuroşi şi pentru că, de când fac şcoală on-line, de acasă, nu au mai luat nici râie şi păduchi de la colegul Georgel Ciozvârtă, ca în anii trecuţi; din nefericire, micul Georgel le-a dat în schimb viruşi informatici.

* Încă o veste bună şi pentru copiii din nenumărate alte şcoli ale ţării: în acest an, de 1 Iunie, ei vor fi feriţi şi de alţi paraziţi! Mai exact, e vorba despre faptul că politicienii nu vor mai efectua vizite de lucru în unităţile de învăţământ, să aducă în dar fursecuri şi suculeţe expirate sau rechizite din bazar. Am aflat pe surse că mulţi oameni politici vor prefera să participe, pe 1 Iunie, la redeschiderea teraselor.

* Mii de patroni de terase s-au pregătit deja pentru ziua de luni şi au montat în jurul fiecărei mese panouri imense, ca pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. Pe fiecare panou au lipit poze la fel de mari, cu imagini din încăperi destinate lucrului, în care se văd rafturi cu cărţi şi dosare, astfel încât consumatorii să poată veni la băut cu laptopurile şi să participe la videoconferinţe, făcându-i pe şefii lor să creadă că lucrează din birourile lor de acasă.

Comentarii