Percheziţii la un grup infracţional din Iaşi care se ocupa cu trafic de minore

miercuri, 19 mai 2021, 12:16
1 MIN
 Percheziţii la un grup infracţional din Iaşi care se ocupa cu trafic de minore

Patru bărbaţi sunt cercetaţi de către DIICOT pentru proxenetism, trafic de persoane şi trafic de minore. În acest sens, astăzi au fost efectuate la Iaşi şi Tulcea mai multe percheziţii domiciliare.

“Astăzi, 19 mai, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi, au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în judeţele Iaşi şi Tulcea, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019 – 2021, prin utilizarea metodei „loverboy”, patru bărbaţi ar fi recrutat mai multe persoane minore şi majore, pe care le-ar fi cazat în diferite locaţii şi le-ar fi determinat să practice prostituţia, cu scopul de a obţine foloase patrimoniale. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, bani şi un autoturism.

De asemenea, 7 persoane urmează să fie conduse la audieri.  Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi al poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din Tulcea. La activităţi au participat şi jandarmi”, se arată într-un comunicat de presă.

Comentarii