Permis anulat doi ani, după ce a fost oprit în Podu Roş aproape de comă alcoolică, la sesizarea şoferilor speriaţi de cum mergea

Tânărul a beneficiat de clemenţa judecătorilor pe motiv că era la prima abatere, era student şi, în plus, avea un serviciu.

luni, 13 septembrie 2021, 01:50
2 MIN
 Permis anulat doi ani, după ce a fost oprit în Podu Roş aproape de comă alcoolică, la sesizarea şoferilor speriaţi de cum mergea

Un tânăr a ieşit la băut cu prietenii. Prudent, şi-a lăsat maşina în parcare înainte de a se întoarce acasă. Cu toate acestea, a doua zi poliţiştii l-au oprit pentru că mergea în serpentine, aproape de coma alcoolică. Fuseseră sunaţi chiar de un vecin al tânărului, pe care acesta era să-l acroşeze. Judecătorii au fost totuşi îngăduitori, luând în calcul faptul că bărbatul lucrează şi este şi student, la Inginerie Geologică.

Pe 5 februarie, Alexandru Matache a ieşit în centrul oraşului, pentru a se întâlni cu prietenii. Întrucât băuse, şi-a lăsat peste noapte Dacia cu care venise, şi care aparţinea firmei la care lucra ca agent de vânzări, în parcarea din faţa Teatrului Naţional. S-a întors după ea a doua zi dimineaţa, apoi s-a îndreptat spre Valea Adâncă, de unde şi-a luat un prieten pe care l-a dus în Galata. S-a întors acasă în jurul orei 12 şi a băut 100 ml de vodcă. După o oră, a venit la el un prieten şi au ieşit împreună. La volan s-a urcat prietenul, întrucât Matache era vizibil mahmur. Au oprit la o cafenea din Tudor Vladimirescu. Acolo, prietenul a băut o cafea, iar Matache, tot vodcă. La 15.30, prietenul a plecat, lăsându-l pe Matache în cafenea.

După mai bine de o oră şi jumătate, şoferul unui Mercedes, R.E., a sunat la Poliţie anunţând că se află în intersecţia din Podu Roş, mergând dinspre Nicolina spre Splai Bahlui mal Drept, iar o Dacie se deplasează sinuos, când pe dreapta străzii, când pe stânga, punând în pericol pietonii aflaţi pe trecere şi fără a acorda prioritate autoturismelor din sensul giratoriu. În timpul conversaţiei cu poliţiştii, R.E. a evitat la limită Dacia care era să-l acroşeze. Atunci l-a văzut pe şofer şi l-a recunoscut: erau vecini. Poliţiştii au ajuns la faţa locului în câteva minute, oprindu-l pe Matache. Analiza toxicologică a stabilit o alcoolemie imensă: 3,41‰ în sânge.

Până să fie trimis în judecată, Matache a petrecut 20 de zile în arest la domiciliu. În faţa anchetatorilor şi a judecătorilor, acesta şi-a recunoscut faptele, afirmând că le regretă. Luând în considerare lipsa antecedentelor penale, ca şi statutul social al tânărului, magistraţii au considerat că nu se impune o pedeapsă cu închisoarea. Ei l-au condamnat pe Matache la un an de închisoare cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de doi ani. Pe aceeaşi perioadă, tânărul nu va mai avea dreptul să conducă automobile. 

 

 

Comentarii