Peste 100 de persoane cu dizabilităţi au protestat în Piața Unirii

luni, 11 februarie 2019, 02:56
2 MIN
 Peste 100 de persoane cu dizabilităţi au protestat în Piața Unirii

Sloganul a fost: „Nu negociem viaţa copiilor noştri şi a adulţilor cu dizabilităţi“.

Peste 100 de persoane cu dizabilităţi şi părinţi ai copiilor cu dizabilităţi au protestat duminică, timp de două ore, în Piaţa Unirii împotriva deciziei luate de guvernanţi de a nu aloca niciun fel de buget pentru salariile asistenţilor personali, indemnizaţiile de creştere a copilului cu dizabilităţi, serviciile de protecţia copilului şi centrele pentru adulţi cu dizabilităţi.

Sub sloganul „Nu negociem viaţa copiilor noştri şi a adulţilor cu dizabilităţi“, aceştia au declarat că proiectul de buget care a şi fost validat vineri de Guvern este „o ruşine“ şi au scandat şi au purtat mai multe afişe, pe care scriau mesaje precum: „noi suntem copiii nevăzuţi“, „în stradă pentru cei vulnerabili“, „iubesc un copil cu dizabilităţi“.

Aceştia au mai avut o rundă de proteste vineri, tot în Piaţa Unirii, părinţilor alăturându-li-se asociaţii precum Renaşterea Speranţei, Bucurie şi Speranţă, Asociaţia Generaţia Viitorului Iaşi şi Fundaţia Star of Hope.

„Proiectul de buget, în forma sa actuală, lasă copiii şi adulţii cu dizabilităţi şi familiile lor fără garanţii şi în riscul de a nu mai avea acoperite nevoile de supravieţuire. Judeţele care s-au raliat protestului prin notificarea primăriilor până în acest moment sunt Alba, Bihor, Botoşani, Constanţa, Cluj, Hunedoara, Prahova, Gorj, Bacău, Vaslui, Dâmboviţa, Sibiu, Dolj, Ialomiţa, Brăila, Covasna, Timişoara, Buzău“, au precizat organizatorii.

Comentarii