Piesă de teatru fără cuvinte pentru copiii ucraineni la Teatrul Luceafărul din Iaşi

marți, 15 martie 2022, 02:56
1 MIN
 Piesă de teatru fără cuvinte pentru copiii ucraineni la Teatrul Luceafărul din Iaşi

Teatrul Luceafărul din Iaşi a pregătit o reprezentaţie de teatru special pentru copiii refugiaţi din Ucraina, piesa de teatru nonverbal „Staţia clovnilor” urmând să se joace miercurea aceasta, pe 16 martie, de la ora 17.00, accesul fiind gratuit, pe baza unui document care să ateste naţionalitatea ucraineană. Piesa de teatru a fost selectată pentru a rezolva eventualele probleme legate de accesibilitatea lingvistică, fiind vorba de un spectacol nonverbal.

Potrivit reprezenanţilor Teatrului Luceafărul, instituţia a luat deja legătura cu mai multe organizaţii care s-au implicat în sprijinirea familiilor din Ucraina.

„Am luat legătura cu mai multe organizaţii care s-au implicat în sprijinirea familiilor din ţara vecină şi au fost bucuroşi să audă de oferta noastră. Artele, în general, arta teatrului în mod special, care este o artă vie, pot oferi momente în care publicul să-şi mute gândurile de la necazurile care îl copleşesc, la lucrurile frumoase din lume. Le dau şi speranţă, întrucât în basme din confuntarea Binelul cu Răul, învingător iese întotdeauna Binele", precizează teatrologul Oltiţa Cîntec, directorul artistic al Teatrului Luceafărul.

Din distribuţia spectacolului fac parte Ionela Arvinte, George Cocoş, Ioana Corban, Cătălin Cucu, Claudiu Gălăţeanu, Cristian Gheorghiu, Alexandru Iuraşcu, Gabriel Lazăr, Dragoş Maftei, Liliana Mavriş Vârlan, Carmen Mihalache, Raluca Pintilie, Paul Sobolevschi, Mariana Teleman, Beatrice Volbea, Elena Zmuncilă.

Regia este semnată de Ana Crăciun Lambru, concept costume şi păpuşi, de Alexandra Budianu, concept decor, Elena Iorga, muzica, Diana Roman.

Producţia a fost deja selectată să participe la trei festivaluri din România, în luna mai a acestui an, la Alba Iulia, Galaţi şi Suceava.

Comentarii