Plantări de pomi la Tăuteşti şi îngroparea unei capsule a timpului

vineri, 17 martie 2023, 02:50
2 MIN
 Plantări de pomi la Tăuteşti şi îngroparea unei capsule a timpului

450 de pomi vor fi plantaţi în acest weekend la Centrul Cultural Tăuteşti din comuna Rediu. Acţiunea este iniţiată de părintele Vlad Andrei Chiriac, preotul Parohiei Tăuteşti, împreună cu antreprenorul local Cristi Condrea şi Raluca Nemeşu. „Plantează o amintire pentru Tăuteşti” se va desfăşura sâmbătă, 18 martie, începând cu ora 12:00.

Scopul acţiunii este de a promova valorile ecologice şi de a încuraja comunitatea să se implice în activităţi care au un impact pozitiv asupra mediului înconjurător.

Totodată, cu ocazia acestui eveniment, se vor strânge bani pentru finalizarea spaţiului de joacă de la Centrul Cultural. „Ne simţim onoraţi să organizăm această acţiune de plantare a pomilor la Centrul Cultural Tăuteşti şi suntem bucuroşi să vedem o asemenea implicare din partea comunităţii. Prin această acţiune vom planta 450 de copaci – salcâmi, tei, stejari roşii şi arbuşti ornamentali, copaci primiţi de la Romsilva, Direcţia Silvică Iaşi”, spune Părintele Vlad Andrei Chiriac.

“O conexiune între generaţiile actuale şi cele viitoare”

În cadrul acţiunii de plantare a celor 450 de copaci, va fi îngropată o capsulă a timpului care va conţine obiecte şi mesaje semnificative pentru comunitatea din Tăuteşti. „Prin îngroparea unei capsule a timpului, sperăm să creăm o conexiune între generaţiile actuale şi cele viitoare, oferindu-le posibilitatea de a explora trecutul şi de a înţelege cum am evoluat ca societate”, precizează Raluca Nemeşu, unul din organizatorii evenimentului.

Centrul Cultural Tăuteşti este proiectul părintelui paroh Vlad Andrei Chiriac şi a fost finalizat în luna decembrie a anului 2022. A fost ridicat cu ajutorul donaţiilor primite de la persoane fizice şi juridice din comuna Rediu şi nu numai. De la finalizarea construcţiilor, în cadrul centrului au avut loc mai multe manifestări culturale care au adunat locuitorii comunei Rediu pentru susţinerea unor cauze comune. În luna martie a acestui an, cu ajutorul donaţiilor, s-a construit o bibliotecă pentru copii şi adulţi. 

Comentarii