Ploaia a încurcat ploile la Miami

vineri, 29 martie 2019, 02:43
3 MIN
 Ploaia a încurcat ploile la Miami

 

Un puşti de 19 ani, în semifinalele turneului din Florida.Simona Halep şi Karolina Pliskova sunt adversare pentru a zecea oară în circuitul WTA

Jucătoarea cehă Karolina Pliskova (7WTA) s-a calificat, miercuri noaptea în semifinalele turneului Miami Open. Ea a învins-o pe compatrioata sa Marketa Vondrousova (59 WTA), scor 6-3, 6-4. Dacă vremea din Florida, foarte capricioasă în ultima vreme, a permis, Karolina a jucat în cursul nopţii trecute cu Simona Halep, într-o adevărată finală. Reamintim că Halep a trecut în sferturi de sportiva chineză  Wang Qiang (18 WTA), scor 6-4, 7-5 şi mai avea nevoie de o victorie pentru a reveni pe locul I WTA. Simona Halep şi Karolina Pliskova au mai fost adversare de nouă ori, iar românca a câştigat şapte din aceste confruntări. Ultima dată, cele două sportive s-au întâlnit în Cupa Federaţiei, când câştigătoare a fost Simona. Karolina a declarat înaintea disputei, că se aşteaptă la un meci de calitate. Ea a menţionat că cele două adversare, care sunt şi prietene,  s-au antrenat împreună înainte de startul turneului. “Cred că a fost 6-0 pentru mine la antrenament”, a precizat ea. “Cred că şi ea a avut meciuri grele, aşa că voi avea o şansă în faţa ei. Jocul meu este din ce în ce mai bun. De fiecare dată când joc, simt că am şansa să câştig. Bineînţeles, bilanţul întâlnirilor directe nu este perfect pentru mine, dar există mereu o şansă”,a punctat Pliskova. Înaintea partidei Pliskova – Halep, s-a disputat cealaltă semifinală, între estona Anett Kontaveit(19 WTA) şi australianca Ashleigh Barty (11 WTA).

Anul trecut, Simona Halep a ajuns până în turul al treilea la competiţia din Florida, când a fost învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska, scor 3-6, 6-2, 6-3. Jucătoarea română a obţinut cel mai bun rezultat la Miami în 2015, când a fost eliminată în semifinale de Serena Williams.

În gala de miercuri, jucătoarele române au încheiat, în sferturi,conturile la dublu. Perechea Monica Niculescu/Abigail Spears (România/SUA) a fost învinsă după un meci de 101 minute de către cuplul Samantha Stosur / Zhang Shuai (Australia / China), scor 3-6, 7-6, 6-10. Mai multe speranţe se puneau în cuplul Raluca Olaru / Darija Jurak (România / Slovenia), dar acesta a pierdut şi mai clar de o pereche improvizată Viktoria Azarenka/Ashleigh Barty (Belarus/Australia), scor 1-6, 3-6 în 61 de minute.

 

În turneul masculin, ultimul calificat în sferturi (din punct de vedere temporal) a fost maestrul Roger Federer. El a câştigat rapid, în 61 de minute, partida cu rusul Daniil Medvedev (15 ATP). Revelaţia turneului este tânărul canadian de nici 19 ani, Félix Auger-Aliassime (57 ATP), care a ajuns în semifinale după ce a trecut de  croatul Borna Coric (13 ATP), scor 7-6, 6-2. Adversarul junelui Félix va fi uriaşul american John Isner (9 ATP), care l-a învins în două tie-break-uri pe spaniolul Roberto Bautista (25). Azi noapte s-au disputat ultimele două sferturi: Denis Shapovalov (Canada, 23 ATP) – Frances Tiafoe (SUA, 34) şi Roger Federer (Elveţia, 5) – Kevin Anderson (Africa de Sud, 7).

 

Comentarii