PNL: Dragnea vine săptămâna viitoare la Iaşi să recompenseze servilismul lui Popa

sâmbătă, 16 februarie 2019, 10:42
2 MIN

Toți aleșii PNL Iași din Parlament susțin o conferință de presă a doua zi după adoptarea Legii bugetului de stat pe 2019.

Costel Alexe, președintele Organizației Județene PNL, a acuzat "ipocrizia" colegilor ieșeni din PSD, care au rămas "prizonierii" lui Dragnea și au votat la porunca acestuia. Rezultatul: foarte puțini bani pentru Iași, în comparație cu celelalte județe. Acest lucru arată pierderea ireversibilă a oricărei influențe pe care o mai avea conducerea județului la București, a afirmat liderul liberal.

De altfel, Liviu Dragnea din acest motiv ar veni săptămâna viitoare la Iași, "ca să recompenseze servilismul lui Maricel Popa și să-l ungă șef peste Organizația PSD Iași", a subliniat Alexe.

Maricel Popa este în prezent președintele interimar al PSD Iasi.

Senatorul Iulia Scântei a invocat opoziția PSD în fața majorarii aplicației pentru copii. Ea s-a arătat nedumerită că președintele Comisiei de învățământ din Camera Deputaților, fost inspector școlar general al județului, Camelia Gavrila, a votat contra amendamentului care propunea creșterea alocației de la 84 la 150 de lei. Amintim că amendamentul a trecut la limită în Camera Deputaților, cu 123 de voturi "pentru" și 119 "contra".

Deputatul Dumitru Oprea a spus că e "jenant" că toate propunerile de alicare de fonduri pentru renovarea Palatului Universitar Iași au fost respinse și a remarcat că actualul șantier de la Universitatea "Al. I. Cuza" nu este extins la întreaga clădire: partea Universității Tehnice, instituție mai săracă decât "sora" ei, nu este inclusă în lucrările de restaurare.

La rândul lui, deputatul Marius Bodea a dat detalii despre sumele prea mici alocate infrastructurii rutiere ieșene. El s-a referit și la suma "ridicol de mică" alocată Autostrăzii Unirii, felicitandu-l totodată pe Petru Movilă pentru obținerea promisiunii unui credit de angajament în 2020. Bodea a anunțat totodată lansarea unei campanii de strângere de semnături în favoarea acordării de alocari bugetare, în locul creditelor de angajament, pentru proiectul A8.

 

Comentarii