PNL şi PSD va avea candidaturi comune candidaturi în mai multe oraşe mari

luni, 25 martie 2024, 18:11
1 MIN
 PNL şi PSD va avea candidaturi comune candidaturi în mai multe oraşe mari

Coaliţia a decis luni să aibă candidaturi comune PSD-PNL în mai multe oraşe mari care acum sunt conduse de primari USR, au declarat surse politice pentru HotNews.ro. Astfel, PNL va da candidatul la primăria Braşov, unde George Scripcaru se va lupta cu Allen Coliban, iar PSD îl susţine pe Valentin Ivancea în cursa pentru primăria Bacău, condusă acum de Lucian Viziteu. Şi în judeţul Timiş s-a ajuns la un acord: Alfred Simonis va fi candidatul PSD la Consiliul Judeţean, în timp de Nicolae Robu va intra în cursa pentru Primăria Timişoara din partea PNL pentru a-l înfrunta pe Dominic Fritz.

Decizia vine în contextul în care filialele PNL din Timiş au votat în unanimitate împotriva alianţei electorale cu PSD la Consiliul Naţional Extraordinar al PNL, convocat duminică seară.

De menţionat este că liberalii şi social-democraţii mai analizează posibilitatea unor candidaturi comune la nivelul consiliilor judeţene Satu Mare şi Mureş şi al Primăriilor Satu Mare şi Târgu Mureş, dar încă nu s-a luat o decizie.

În interiorul PNL au fost tensiuni legate de candidaturile comune din teritoriu. Liderul PNL Timiş, Alin Nica, s-a opus vehement alianţei cu PSD. Acesta a fost avertizat de conducerea partidului că i se va cere demisia de la conducerea judeţeană a formaţiunii politice dacă nu se va alinia deciziilor luate de coaliţie. Tot în şedinţa Coaliţiei s-au decis candidaturi comune la sectoarele 1, din parte PNL, şi la sectoarele 2 şi 5, unde propunerile vor veni din partea PSD. Hotărârile luate luni vin după ce managerul Spitalului Universitar Bucureşti, Cătălin Cîrstoiu, a fost prezentat oficial săptămâna trecută drept candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei.

SURSA: hotnews.ro

 

Comentarii