Podurile din Vladimir. Între o sărbătoare locală şi condamnare penală

marți, 19 decembrie 2023, 13:16
2 MIN
 Podurile din Vladimir. Între o sărbătoare locală şi condamnare penală

„La noi e plin de poduri, peste tot avem câte un pod, fără ele nu ne-am descurca. Ce se întâmplă? Aici sunt dealuri înalte şi curg apele în pâraie care se adună în vale. Peste fiecare pârâiaş, că te duci încolo sau dincolo, trebuie pod. Peste Gilort avem unul singur, la Andreeşti.

Mai demult, podurile astea erau făcute de lemn. Nu treceau maşini ca acum, dacă trecea una pe săptămână. Când s-au înmulţit maşinile, podurile astea n-au mai rezistat, mai ales că veneau alea de mare tonaj, pentru petrol. Atunci le-au făcut din beton.”

În urma unui proiect de reabilitare a unui astfel de pod, Ion Ianăşi, primarul comunei Vladimir, a fost condamnat la doi ani şi nouă luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. A fost obligat să părăsească funcţia de primar şi i s-a interzis timp de patru ani să mai ocupe o funcţie publică.

Conform comunicatelor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, „în calitate de primar, cu ştiinţă, a dispus efectuarea plăţii unei facturi din data de 26 noiembrie 2018 în sumă de 268.758 de lei, reprezentând contravaloare servicii execuţie la obiectivul construire pod biserica Andreeşti, comuna Vladimir, deşi aceste servicii şi lucrări nu au fost executate în totalitate, cauzându-se un prejudiciu bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor europene”.

A fost acuzat şi de plata către dirigintele de şantier a unor servicii neefectuate în realitate. „A luat panoul şi l-a pus la un pod gata reparat mai demult, nu în mandatul lui, şi a făcut fotografia pe care a trimis-o la minister, ca să primească banii cu care a plătit lucrările neefectuate, pe scurt, cam aşa s-a întâmplat.

Din câte ştiu, mai este acuzat şi într-un alt dosar penal, legat de toaleta de la şcoală”, spune Marian Vijulan, cel care l-a înlocuit la conducerea Primăriei din Vladimir.

Comunicatele de presă confimă că Ion Ianăşi a fost trimis în judecată pentru că ar fi cheltuit nejustificat 100.000 de euro pentru un WC de la o şcoală primară la care învaţă 30 de elevi.

Vezi mai multe detalii pe presshub.ro

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii