Poftiţi, din nou, la baschet!

vineri, 23 martie 2018, 02:43
2 MIN
 Poftiţi, din nou, la baschet!

Astăzi, de la ora 17:00 în Sala Polivalentă are loc partida Politehnica Iaşi – BC Mureş Târgu Mureş, în ultima etapă din prima fază a Ligii Naţionale de baschet masculin

 

 

La numai două zile după ce Politehnica a fost învinsă dramatic de SCMU Craiova, formaţia ieşeană va juca din nou în Sala Polivalentă, de data aceasta cu BC Mureş Târgu Mureş, echipă cu care se află în luptă directă pentru evitarea retrogradării. Echipă redutabilă în ultimii ani, formaţia mureşeană a început bine şi acest campionat, cu victorii la echipe puternice, cum ar fi BC Timişoara sau BCMU Piteşti. După cinci succese, echipa a intrat în vrie, din cauza problemelor financiare şi a pierdut jucătorii străini, drept urmare din etapa a XII-a n-a mai reuşit decât o singură victorie, împotriva Politehnicii Iaşi, din păcate, scor 84-78. Mureşenii antrenaţi de Barnabas Szaszgaspar au reuşit chiar “performanţa” de a pierde şi pe terenul lanternei, Dinamo Bucureşti, iar în ultimul joc disputat au pierdut pe teren propriu cu 74-84 meciul cu Timba. Zestrea acumulată în prima parte a campionatului, când totul era OK, explică de ce BC Mureş stă mai bine în clasament decât Politehnica Iaşi. În cazul unei victorii echipa pregătită de Marcel Ţenter, Branko Jorovic şi Costel Pintilie, ar începe seria VII-XII a campionatului cu două puncte în urma mureşenilor. Astăzi, în ultima etapă a sezonului regulat se mai joacă meciul UBT Cluj – BC Timişoara, iar mâine, partidele BCMU Piteşti – Timba Timişoara, Phoenix  – SCMU Craiova şi Steaua – CSM Oradea.

În rest, nu s-a anunţat când începe faza a doua şi cu cine vor juca ieşenii, însă ştim sigur că în week-end-ul următor pe noul parchet al Sălii Polivalente se va “disputa” un atractiv târg de textile şi încălţăminte.

Comentarii