Poli, deşteptarea! Liga a II-a rânjeşte în Copou. Sprint intens pe final de sezon regulat: patru meciuri în două săptămâni

marți, 20 februarie 2024, 02:50
3 MIN
 Poli, deşteptarea! Liga a II-a rânjeşte în Copou. Sprint intens pe final de sezon regulat: patru meciuri în două săptămâni

Politehnica Iaşi nu are prea mult timp la dispoziţie pentru a-şi linge rănile după noul eşec suferit în Liga I de fotbal, 1-2 cu Petrolul, la Ploieşti, în etapa a XXVI-a. 

Imediat după meciul de vineri din Prahova, Poli s-a întors acasă, a avut program lejer la finalul săptămânii trecute (sâmbătă a fost liber iar duminică a avut loc o refacere), iar de luni a început pregătirea sprintului de final de sezon regulat. Un sprint în care formaţia antrenată de Leo Grozavu va disputa patru meciuri în două săptămâni, primele trei în şapte zile.

Sâmbătă, de la ora 20:00, Poli va juca acasă, cu Rapid Bucureşti, apoi, marţea viitoare, de la ora 16:15, la Craiova, cu FC U 1948, iar pe 1 martie, de la ora 20:00, în Copou, cu Dinamo Bucureşti, Duelul din ultima rundă a primei părţi a campionatului, de la Galaţi, cu Oţelul, va avea loc în jurul datei de 9 martie, programarea urmând a se face în funcţie de configuraţia clasamentului după etapa a XXIX-a.

Pe loc de baraj, la un punct de un loc care asigură salvarea şi doar trei în faţa unei poziţii care generează retrogradarea directă

Înaintea celor patru runde rămase de disputat, Politehnica a ajuns într-o situaţie foarte delicată. Iaşi ocupă locul XIV, penultimul al clasamentului, cu 27 de puncte, tot atâtea câte are şi FC Voluntari, care e pe celălalt loc care duce la baraj, XIII. Pe locurile direct retrogradante sunt Dinamo Bucureşti (22 de puncte) şi FC Botoşani (20 puncte).

Principala echipă ameninţată cu intrarea apăsată în hora retrogradării este FC U 1948 Craiova, care e pe XII, cu 30 de puncte. Aproape de zona fierbinte e şi Oţelul Galaţi, clasată pe XI, cu 31 de puncte.

Reamintim, înainte de faza a doua a campionatului numărul de puncte acumulate se înjumătăţesc. Astfel Iaşul e, practic, la un punct de salvarea fără baraj, dar şi cu doar trei puncte avans de locul XV, de pe care se retrogradează direct!

Reamntim, obiectivul Politehnicii în acest sezon este clasarea în primele zece cluburi din România.

Roman şi Saghiri sunt aşteptaţi pe teren, Lung e sub semnul întrebării, Ispas e out o lună!

Poli are şi veşti bune înaintea sprintului de final de sezon, două dintre piesele de bază ale grupării antrenate de Leo Grozavu care au lipsit mult timp, portarul Silviu Lung şi mijlocaşul Alin Roman, având şanse de a reveni în lot în duelul cu Rapid. Dacă portarul ar putea fi doar rezervă, în cazul mijlocaşului e aşteptată prezenţa pe teren pe parcursul partidei.

Reamintim, Lung s-a accidentat la umăr în timpul primului meci din 2024, de la Sfântu Gheorghe, în timp ce Roman a ieşit din circuit înainte de reluarea campionatului, ca urmare a unei entorse la genunchi.

Apoi, un alt jucător care a lipsit la Ploieşti din motive medicale, Hamza Saghiri, care s-a accidentat în duelul cu FC Voluntari, din runda a XXV-a, este şi el apt de joc.

În schimb, Poli l-a pierdut pentru mult timp pe Rareş Ispas, care a ieşit pe parcursul primei reprize a disputei cu Petrolul, ca urmare a unei accidentări. Conform oficialilor Politehnicii, Ispas a suferit o fractură la tibie, fără deplasare, medicii recomandându-i să stea cu piciorul stâng imobilizat timp de o lună!

Reamintim, arbitrul Horia Mladinovici nu i-a acordat decât cartonaşul galben ploieşteanului Paul Papp, cel care l-a accidentat pe fundaşul ieşean, centralul nefiind nici chemat din camera VAR (unde se aflau Sorin Costreie şi Cătălin Ion Buşi) pentru revederea fazei care, limpede, impunea eliminarea petrolistului. 

Comentarii