Politehnica dă azi două lovituri pe piaţa transferurilor. Iaşul mai caută un atacant

luni, 08 ianuarie 2024, 02:50
3 MIN
 Politehnica dă azi două lovituri pe piaţa transferurilor. Iaşul mai caută un atacant

Taxată rapid de unii pentru faptul că la reunirea de joia trecută nu a mutat spectaculos pe piaţa transferurilor, Politehnica poate da astăzi două lovituri în ceea ce priveşte achiziţiile iernii.

După cum v-am informat sâmbătă, în exclusivitate, pe ziaruldeiasi.ro, echipa ieşeană a reuşit să-l aducă în Copou pe un atacant brazilian despre care se spune că îl va face uitat repede pe Luis Phelipe, extrema vândută luna trecută la FCSB. Este vorba de Allanzinho, un jucător de 1,75 metri care împlineşte 24 de ani pe 4 aprilie. El este venit de la Santos, un club uriaş al Braziliei, unde a evoluat 18 ani Pele, cel mai bun fotbalist din toate timpurile în accepţiunea multora. Santos are în palmares, printre altele, opt titluri de campioană naţională şi 22 de campioană statală, trei Cupe Libertadores, două Cupe Intercontinentale şi a retrogradat o singură dată în Liga a II-a în istoria de 111 ani a clubului, în 2023.

Cel care ar putea să ajungă noua stea a lui Poli a ajuns la Santos în 2019, de la Portuguesa, şi a mai evoluat, sub formă de împrumut, la Guarani (2021), Tombense (2022), Joinville şi Sao Bernardo (2023). Fotbalistul care evoluează în zonele laterale ofensive ale terenului are 43 de meciuri oficiale jucate: unul în Cupa Libertadores, unul în prima ligă, 27 în eşalonul doi, patru în divizia a treia şi zece în campionatele statale braziliene.

Tot sâmbătă, a mai ajuns în Iaşi un alt jucător cu un CV interesant, fundaşul dreapta Todor Todoroski (25 de ani pe 26 februarie), care are şase prezenţe în naţionala Macedoniei de Nord. Înalt de 1,80 metri, Todoroski, cu multe meciuri şi la naţionalele de juniori şi tineret ale ţării sale, vine din prima ligă maghiară, de la Zalaegerszeg. El a mai fost legitimat în ţara sa la Kozuf, Metalurg Skopje şi Vardar Skopje, în Croaţia la Osijek şi Sibenik, în Serbia la Radnicki Niş, în Slovacia la Sered şi în Azerbaidjan la Sumgayit.

Deşi are doar 24 de ani, Todoroski a jucat deja în nu mai puţin de şase (!) eşaloane de elită, având 41 de meciuri în Macedonia de Nord, 31 în Azerbaidjan, 24 în Croaţia, 13 în Slovacia, opt în Serbia, cinci în Ungaria. Totodată, cel care, foarte probabil, îi va lua locul lui Martac în primul „11” al Iaşului are şi 23 de prezenţe în liga a doua croată.

Allanzinho şi Todoroski au acceptat salariile oferite de Politehnica şi vor semna contractele dacă vor trece astăzi testele medicale.

Reamintim, Poli i-a mai transferat în această iarnă pe stoperii Rachid Bouhenna (Ionikos Nikeas, Grecia 2) şi Alexandru Core (Viitorul Pandurii Târgu Jiu) şi pe mijlocaşul central Hamza Saghiri (Viktoria Koln, Germania 3).

Deşi a semnat cu Politehnica, atacantul Martin Boakye (Olmaliq, Uzbekistan 1) nu s-a prezentat încă în Copou, situaţia lui urmând a fi clarificată în această săptămână.

Iaşul mai caută în această iarnă trei jucători: un portar tânăr, care să fie al treilea în lot, după Lung şi Ailenei, un atacant care să poată evolua şi în zonele laterale şi un fotbalist pentru acoperirea regulii under 21.

În ceea ce-i priveşte pe fotbaliştii la care Poli vrea să renunţe, nu au apărut noutăţi după trecerea lui Andrei Ciobanu la FC Voluntari. Şefii clubului ieşean sunt însă optimişti că lucrurile se vor rezolva în ceea ce-i priveşte pe Risto Jankov, Jakub Vojtus, Răzvan Tincu şi Gabriel Vaşvari. Ceva mai complicate sunt discuţiile de reziliere cu Claudiu Belu-Iordache şi Cătălin Itu, ultimul fiind, deocamdată, prezent în lotul care lucrează în Iaşi în cantonamentul început vineri. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii