Poliţişti ameninţaţi cu moartea, în drum spre Socola

luni, 11 iunie 2018, 01:50
2 MIN
 Poliţişti ameninţaţi cu moartea, în drum spre Socola

Un bărbat din judeţul Iaşi a fost deferit justiţiei după ce, în timp ce era transportat la „Socola“, a agresat doi agenţi de poliţie.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au dispus trimiterea în judecată a lui Constantin Barbu, un bărbat din Voineşti acuzat ultraj. Acesta ar fi agresat verbal şi fizic doi agenţi de poliţie, la scurt timp după ce a provocat scandal.

Potrivit rechizitoriului, fapta a avut loc pe 12 martie 2018. Atunci, Barbu a mers la locuinţa fostei sale concubine, care nu mai voia să continue relaţia. Bărbatul a început să facă scandal, motiv pentru care fosta sa concubină a sunat-o pe mama sa şi i-a cerut să vină acasă.

În cele din urmă, la faţa locului a fost chemată şi Poliţia, deplasându-se agenţii Alin Cosin P. şi Nicoleta Diana Ş. Aceştia şi-au declinat identitatea şi i-au cerut să se legitimeze, moment în care individul a devenit agresiv.

„P. Alin-Cosmin a încercat să-l imobilizeze, însă inculpatul a reacţionat şi l-a prins cu mâinile de gulerul hainei cu care era îm­brăcat şi l-a trântit pe un pat din cameră, rupându-i elementul reflecto­rizant de la cotul mâinii drepte a uniformei de serviciu“, se menţionează în rechizitoriu.

În acelaşi document se precizează că, primind ajutor, poliţistul agresat a reuşit să îl încătuşeze pe Barbu. Pentru că acesta consumase alcool şi era cunoscut ca o persoană recalcitrantă, agenţii au luat decizia de a-l transporta la Institutul de Psihiatrie „Socola“ din Iaşi.

Pe drum, a reuşit să îl lovească cu piciorul în zona umărului pe poliţistul care conducea maşina şi a adresat în mod repetat ameninţări agenţilor. A continuat să se manifeste în acest fel şi în incinta unităţii medicale, unde a spus că, atunci când va scăpa, îl va omorî pe poliţistul care îl încătuşase.

Scenele violente au fost surprinse parţial şi de camere de supraveghere, probele adunate fiind suficiente pentru ca Barbu să fie pus sub acuzare pentru ultraj. Acesta va răspunde pentru faptele sale în faţa magistraţilor de la Judecătoria Iaşi.

Comentarii