Poliţistul de la Rutieră care a intrat ieri cu maşina într-un stâlp: posibil infarct la volan

Acesta se află grav rănit la spital, dar medicii speră într-o evoluţie bună. Accidentul a avut loc între Ţesătura şi Baza 3.

vineri, 10 noiembrie 2017, 02:50
2 MIN
 Poliţistul de la Rutieră care a intrat ieri cu maşina într-un stâlp: posibil infarct la volan

Un poliţist de la Rutieră a fostă rănit într-un accident rutier grav care a avut loc în zona industrială a Iaşului, ieri la amiază. Agentul şef Mihai Ciapă, în vârstă de 43 de ani, se afla la volanul unui autoturism Dacia Logan neinscripţionat, proprietate privată, şi circula dinspre Ţesătura către Baza 3.

La un moment dat, posibil din cauza unui infarct, poliţistul a pierdut controlul volanului, a sărit bordura şi s-a izbit puternic de un stâlp aflat pe marginea străzii. Ceilalţi şoferi din zonă au sunat la numărul 112 şi au chemat pompierii de la descarcerare pentru a-l scoate pe poliţist din interiorul autoturismului avariat în totalitate. „Poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că a avut loc un accident rutier, unde şoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu un stâlp. În urma accidentului a rezultat o victimă, care a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi. Poliţistul Mihai Ciapă nu se afla în timpul serviciului, ci în concediu medical, unde urma un tratament pentru dureri de spate. Reprezentanţii Spitalului „Sfântul Spiridon“ au precizat că şoferul este grav rănit.

„Şoferul, victimă a unui accident rutier petrecut pe Calea Chişinăului, a fost încarce­rat în urma evenimentului rutier. A intervenit un echipaj de prim ajutor SMURD şi un echipaj de la SAJ. Victima a fost transportată în Unitatea de Primire Urgenţe de la Spitalul «Sfântul Spiridon» unde, după investigaţii, s-au evidenţiat un traumatism cranio-cerebral sever, fracturi costale multiple, fractură de bazin, pneumotorax. Sperăm într-o evoluţie bună a pacientului“, a arătat dr. Ovidiu Popa, medic specialist UPU-SMURD. (Andrei DÎSCA, Iulia CIUHU)

Comentarii