Poliţistul traficant de droguri se află în proces cu şefii, pentru leafă mai mare

luni, 04 februarie 2019, 02:50
3 MIN
 Poliţistul traficant de droguri se află în proces cu şefii, pentru leafă mai mare

Agentul Danu a dat în judecată Inspectoratul de Poliţie pentru a primi un salariu mai mare. Şi iubita acestuia, studentă la Psihologie, la Universitate, a fost reţinută sâmbătă, sub aceleaşi acuzaţii.

Agentul de Poliţie Cristian Danu, şef de post în comuna Răducă­neni, a fost arestat preventiv vineri seara, după ce fusese reţinut, el fiind inculpat de procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism pentru introducere în ţară de droguri de mare risc şi trafic de droguri. Potrivit unor surse judiciare, el ar fi fost implicat în activităţile ilicite alături de iubita sa, o studentă de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, înscrisă la Psihologie, alături de care locuia în municipiul Iaşi. Diana Lăcrămioara Muntean a fost şi ea arestată preventiv pentru 30 de zile. La fel ca şi în cazul poliţis­tului, decizia a fost luată de Tribunalul Vas­lui, cei doi fiind originari din acest judeţ.

Proces cu inspectoratul

Cristian Danu se afla în vizorul anchetatorilor de mai multă vreme, filajul în cazul său fiind efectuat de ofiţeri de la Crimă Organizată din Vaslui. Joi, şeful de post de la Răducăneni a mers în judeţul Vaslui pentru a ridica un colet cu droguri pe care îl comandase din străinătate. În pachet s-ar fi aflat pastile de ecstasy, un drog puternic ce a căpătat notorietate în rândul consumatorilor din Iaşi, în ultimii ani. Ecstasy se vinde în special în cluburile tehno, preţul unei pastile variind în funcţie de calitate.

La nivel oficial, până aseară, reprezentanţii DIICOT nu au oferit detalii despre ancheta ce îl vizează pe poliţist. Danu era angajat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi din 2017, fiind încadrat în sistem din sursă externă, adică doar în urma unui concurs, fără să fie absolvent al unei şcoli de poliţie. Poliţistul nu era foarte mulţumit de salariul de poliţist. Anul trecut, în timp ce s-ar fi ocupat cu traficul de droguri, Cristian Danu se lupta în justiţie cu propria instituţie, pentru a primi salariu mai mare.

Agentul a dat în judecată Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi pentru a i se recunoaşte drepturile băneşti aferente studiilor superioare, însă a pierdut procesul, în primă instanţă, în octombrie anul trecut. A formulat apel, iar în perioada următoare ar trebui să se prezinte din nou în instanţă. După ce a fost reţinut, Danu a fost pus la dispoziţie de către şefii Poliţiei ieşene. Dacă va fi găsit vinovat, el va fi exclus din sistem. „Avea cam doi ani de când a intrat în rândul poliţiştilor. A fost recrutat din sursă externă. Nu îl ştiu personal. Noi ne gândim că în felul acesta se curăţă sistemul, însă face foarte mult rău imaginii poliţiei ieşene. Suntem mâhniţi de un aşa comportament“, a comentat comisarul şef Costel Gâtlan, şeful IPJ Iaşi, după ce Danu a fost arestat. 

Comentarii